Úvod Zariadenia VIDEO: Samsung Galaxy S8 prežil pripojenie smrtiaceho USB kľúča

VIDEO: Samsung Galaxy S8 prežil pripojenie smrtiaceho USB kľúča

0
ilustračná foto

V minulom roku sa dostalo na trh zariadenie, malý a na prvý pohľad klasický USB kľúč, ktorý by ste si k svojmu počítaču asi dobrovoľne nepripojili. USB Killer ho totižto nadobro zničí. 

Vo vnútri USB kľúča sa nachádzajú kondenzátory, ktoré po vložení do počítača alebo iného zariadenia vyvinú napätie o hodnote 220V (hodnotu prúdu výrobca neudáva).

USB Killer tak v podstate usmaží vnútornosti počítača alebo iného zariadenia, čím ho úplne znefunkční.

Okrem tohto flash disku si môžete objednať aj testovacie USB zariadenie, ktoré váš počítač ochráni a zároveň preverí funkcionalitu USB zabijaka. Celá sada stojí necelých 65 eur a samostatný USB Killer takmer 50 eur.

USB Killer môže vyzerať aj takto nevinne. Od bežného disku ho nerozoznáte

Asi by nikomu normálnemu nenapadlo vložiť USB Killer do nového smartfónu s predajnou cenou začínajúcou na sume 799 eur. USB Killer nemá problém zlikvidovať počítače, herné konzoly alebo multimediálne prehrávače.

So smartfónom by si tak mal poradiť ľahko. YouTuber vystupujúci pod kanálom TechSmartt sa odvážil vložiť ničivý USB kľúč do smartfónu Samsung Galaxy S8. Použil pritom redukciu na USB typ C, ktorú nájdete priamo v balení smartfónu.

Zaujímavosťou je, že Samsung Galaxy S8 prežil bez ujmy. Po odpojení USB disku pracoval normálne a fungovalo aj nabíjanie. Daný YouTuber už USB Killer testoval. Pripojil ho k svojmu autu, čo nedopadlo dobre. Obe videá nájdete nižšie.