Samsung už dlhodobo nastavuje latku kvality, čo sa displejov týka. Zobrazovací panel použitý v smartfóne Samsung Galaxy S8 nie je výnimkou. Vysoké hodnotenia potvrdila aj renomovaná platforma DisplayMate.

Displej smartfónu Samsung Galaxy S8 dostal zatiaľ najvyššie hodnotenie A+. Displej niekoľko týždňov skúmal a testoval Dr. Raymond Soneira, ktorého nesmierne detailnú analýzu nájdete na webe DisplayMate.

Displej smartfónu Samsung Galaxy S8 má nový pomer strán, väčší rozmer, viac režimov zobrazenia a vyrobený je flexibilnou OLED technológiou. Okrem toho ho chráni odolná vrstva poslednej generácie Gorilla Glass 5 a jeho jas má viac ako 1000 nitov.

Dr. Soneira vyzdvihol napríklad funkciu automatického prispôsobenia jasu, ktorú má Samsung skvele zvládnutú už od modelu Galaxy Note 7. Galaxy S8 ponúka veľmi presné automatické prispôsobenie jasu. V tomto bode expert kritizoval napríklad smartfóny od LG.

Galaxy S8
Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+

Displej Galaxy S8 je vôbec prvým, ktorý prešiel certifikáciou UHD Alliance a chváli sa tak nálepkou Mobile HDR Premium. LG G6 je na tom podobne. Technológiou HDR10 odobril štandard Dolby Vision. Streamovanie HDR obsahu zatiaľ ponúka Netflix alebo Amazon, no postupne bude pribúdať viac a viac obsahu.

Na expertov nesmierne zapôsobilo dlhodobé a badateľné vylepšovanie OLED displejov od Samsungu. Od roku 2010 stúpa kvalita a výkon displejov prakticky s každou novou generáciou. Samsung Galaxy S8 a S8 Plus majú podľa výsledkov skúmania fantastické displeje.

Okrem technologických kvalít treba oceniť aj celkový dojem, akými displeje pôsobia. Zakrivené hrany a takmer bezrámikové osadenie vyzerá jednoducho skvele už na prvý pohľad. O marketingových materiáloch nehovoriac.

© displaymate.com

Ak by sme mali byť presnejší, displej exceloval v maximálnom jase s hodnotou 1020 nitov, v nekonečnom kontrastnom pomere alebo v najvyššom kontraste v pomere k okolitým svetelným podmienkam. Najvyššie možné rozlíšenie zobrazovacieho panela experti označili ako 3K a ukrýva sa za ním hodnota 2960 x 1440 pixelov.

Pri displeji zároveň nebudete mať pocit, že sa pozeráte do zrkadla. Disponuje najnižšou mierou odrazivosti (len 4,5 percenta). Veľmi nízky dosiahnuteľný jas či špičkové pozorovacie uhly len dopĺňajú predošlé superlatívy. Ako sme spomínali v úvode, odbornú a rozsiahlu správu nájdete na oficiálnych internetových stránkach DisplayMate.

Zobraziť report Display Mate