Úvod Výrobcovia Samsung Najdrahšia verzia Samsung Galaxy S8+ so 6 GB RAM je v Južnej...

Najdrahšia verzia Samsung Galaxy S8+ so 6 GB RAM je v Južnej Kórei vypredaná

7
Galaxy S8

Všetko zatiaľ nasvedčuje tomu, že sa Samsungu podarilo tento rok vyrobiť asi najúspešnejší smartfón vo svojej histórii. Minimálne čo sa domácej pôdy týka.

Už sme skôr informovali, že počet predobjednávok pre duo Galaxy S8 / S8+ prekonal rekord, ktorý stanovil Galaxy Note 7. Počas prvých dvoch dní od spustenia predpredaja v Južnej Kórei si zariadenie predobjednalo 550 000 záujemcov.

Pre porovnanie, ide o približne 5-násobok toho, čo výrobca zaznamenal pri minuloročnom vlajkovom smartfóne Galaxy S7. Nemenej zaujímavé sú tiež najnovšie čísla z Južnej Kórei.

Portál ZDNet udáva, že Samsung Galaxy S8+ vo farbe polnočnej čiernej so 6 GB RAM a 128 GB úložiskom je v domovskej krajine výrobcu vypredaný. Ide pritom o najdrahší model z novej línie Galaxy S8. Po prepočte z kórejskej meny je jeho cena približne 960 eur. Na našom trhu verzia so 6 GB RAM ponúkaná nebude.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+

Výrobca si pre záujemcov v Južnej Kórei pripravil 150 000 kusov tohto konkrétneho modelu. Daný počet však nestačil. Hlásenie o vypredaní zásob prišlo len päť dní po spustení predpredaja.

Samsung tak zatiaľ triafa do čierneho, aspoň čo sa domáceho kórejského trhu týka. Ako na tom bude Galaxy S8 línia vo všeobecnosti sa ukáže až po spustení globálneho predaja na väčšine svetových trhoch, ktorý sa rozbehne s blížiacim sa koncom apríla.