Úvod Smartphony Aktualizácie Európske modely Samsung Galaxy S8 a S8+ dostáva aktualizáciu. Vylepšuje hlavne bezpečnosť

Európske modely Samsung Galaxy S8 a S8+ dostáva aktualizáciu. Vylepšuje hlavne bezpečnosť

7
Spoločnosť Samsung v týchto dňoch začína s doručovaním aktualizácie pre čerstvý vlajkový model, Galaxy S8+. Update sa už objavil používateľom v Nemecku a v Belgicku.

Dôležité je, že aktualizačný balíček obsahuje aprílovú bezpečnostnú záplatu, ktorú vydáva spoločnosť Google na mesačnej báze. Nachádza sa v nej 49 opráv rôznych možných zraniteľností a bezpečnostných nedostatkov.

16 opráv sa týka problémov, ktoré sú špecifické konkrétne pre model Galaxy S8+. Oprava daných nedostatkov je skôr kozmetická a preventívna, keďže nemajú žiadny status väčšej závažnosti. Poriadna bezpečnosť je ale vždy na mieste.

Z používateľských noviniek môžeme spomenúť vylepšený algoritmus pre rozpoznávanie tváre. Odomknutie zariadenia vašou tvárou by tak malo pracovať ešte lepšie. Dostupnosť aktualizácie sa týka len väčšieho z dvojice modelov Galaxy S8.

Informácie o dostupnosti pre menší Galaxy S8 zatiaľ neexistujú, no ani ten nebude výnimkou. Predpokladáme, že update dobehne tento model v najbližších dňoch a týždňoch.

Ak ste si nový Galaxy S8+ zadovážili alebo k vám ešte len putuje, skontrolujte v nastaveniach dostupnosť aktualizácie.