Úvod Smartphony Aktualizácie Samsung Galaxy S8 / S8+ dostáva prvú aktualizáciu. Znemožní premapovanie Bixby tlačidla

Samsung Galaxy S8 / S8+ dostáva prvú aktualizáciu. Znemožní premapovanie Bixby tlačidla

3

Smartfóny Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+ prichádzajú na trh s digitálnym asistentom Bixby, ktorému výrobca dokonca venoval aj vlastné hardvérové tlačidlo. To sa na smartfónoch nachádza hneď pod ovládačmi hlasitosti. 

Nie, že by sme nového a zatiaľ neotestovaného digitálneho asistenta zatracovali. Pravdou však je, že zo začiatku bude dostupný len v dvoch jazykoch, a to v anglickom a kórejskom.

Ďalšie podporované jazyky budú pribúdať postupne. Neskôr by sa dokonca mala objaviť aj Slovenčina. Podľa našich informácií však bude náš jazyk podporovaný len v rámci diktovania. Bixby vám po slovensky neodpovie.

Ďalšou zaujímavosťou je, že podpora pre hlasové povely bude aktivovaná trochu neskôr, až po štarte predaja oboch modelov. Bixby tlačidlo na boku zariadenia tak zo začiatku stlačíte možno iba omylom.

Tlačidlo Bixby modelu Galaxy S8+

Riešenie

Približne pred necelými dvoma týždňami sa objavilo skvelé riešenie, ktoré umožnilo tlačidlo Bixby prekonfigurovať. Pomocou tohto tlačidla ste tak teoreticky mohli aktivovať Google asistenta a vlastne akúkoľvek aplikáciu. Pokojne aj obľúbenú hru. Poslúžila na to aplikácia All in one Gestures, ktorá ho dokázala premapovať.

Po novom vám už možno nepomôže ani tá. Oba modely vrcholových smartfónov kórejského giganta Samsung majú obdržať aktualizáciu, ktorá možnú zmenu funkcionality tlačidla Bixby zablokuje. Update sa objavil u kanadského operátora Telus a môžme predpokladať, že postupne dobehne všetky zariadenia dua Galaxy S8.

Určené bude teda iba pre aktiváciu asistenta Bixby bez ohľadu na to, či ho chcete používať alebo nie. Je jasné, že Samsung do novej technológie veľa investoval a asi od nej aj veľa očakáva.

Operačný systém Android je povestný svojimi širokými možnosťami prispôsobenia. Napriek tomu Samsung túto filozofiu čerstvou aktualizáciou mierne pridusil. Snáď bude asistent Bixby časom na takej úrovni, aby sme nemuseli o zmene funkcionality jemu priradeného tlačidla uvažovať.