Úvod Výrobcovia Samsung Samsung nepriamo potvrdil plánovanú produkciu phabletu Galaxy Note 8

Samsung nepriamo potvrdil plánovanú produkciu phabletu Galaxy Note 8

5
Dizajnový koncept Galaxy Note 8 autora Muhsin M. Belaal

Spoločnosť Samsung Electronics v týchto dňoch zverejnila hospodárske výsledky za prvý štvrťrok 2017, ktoré vyzerajú veľmi pozitívne.

Spoločnosť Samsung Electronics utŕžila za obdobie Q1 2017 po prepočte 8,7 miliardy dolárov. Ide o zisk zo všetkých spoločností, respektíve divízií kórejského giganta Samsung.

Čo je zaujímavé, zisky plynúce z mobilnej divízie klesli napriek väčšiemu počtu dodaných mobilných zariadení. Samsung jednoducho predal viac smartfónov, no zarobil na nich menej.

Niečo podobné postihlo konkurenčný Huawei. Za rok 2016 táto čínska spoločnosť predala o 30 percent smartfónov viac, ako v roku 2015. Čistý zisk ale poklesol o 0,2 miliardy dolárov.

Prvý štvrťrok aktuálneho roka 2017 je pre Samsung vôbec druhým najlepším v histórii. Zisku pomohol biznis s polovodičovými komponentami a displejmi. Spoločnosť v minulosti predpovedala zisky (pre Q1 2017) na úrovni 8,8 miliardy dolárov, čiže sa jej prognózy s malou odchýlkou naplnili.

Samsung Galaxy Note 8

Čo je zaujímavé, Samsung v rámci správy o hospodárskych výsledkoch nepriamo potvrdil produkciu ďalšieho vlajkového smartfónu.

Spoločnosť Samsung berie na vedomie silnejúcu konkurenciu, pri ktorej sa spolieha na dobré predaje aktuálnych top modelov Galaxy S8 a Galaxy S8+. Pomôcť udržať ziskovosť má tiež nový vlajkový smartfón, ktorý spoločnosť uvedie na trh v druhej polovici roka 2017.

Galaxy Note 8
© Samsung

Samsung síce nespomenul žiadny názov zariadenia, no ak poznáte jeho stratégiu, viete, že druhej polovici roka už dlhodobo patrí predstavenie smartfónu z Galaxy Note línie.

V tomto roku by to teda mal byť Samsung Galaxy Note 8. Ak opomenieme problémy predošlej generácie, Galaxy Note 7 sa ihneď po trhovom štarte stretol s vysokým dopytom. Bezpečnostné stiahnutie z trhu však úspech okamžite zastavilo.

Skladací smartfón?

Vlajkovou loďou druhej polovice roka nebude nový skladací smartfón, o ktorom sa už niekoľkokrát hovorilo a písalo. Fanúšikovia futuristických inovácií budú musieť čakať minimálne do roku 2019.

Kim Tae-Woong, hlavný inžinier divízie Samsung Display na konferencii Display TechSalon uviedol, že skladacie smartfóny skôr ako v roku 2019 neuvidíme. Konferencia sa konala skôr v tomto roku v juhokórejskom Soule. Viac detailov nájdete v minulom článku.