Úvod Udalosti Samsung bude mať na tohtoročnom podujatí IFA najväčšiu prezentáciu. Uvidíme Galaxy Note...

Samsung bude mať na tohtoročnom podujatí IFA najväčšiu prezentáciu. Uvidíme Galaxy Note 8?

1
Samsung Galaxy Note7

Európsky veľtrh spotrebnej elektroniky, ktorý je známy pod skratkou IFA, sa koná každý rok na jeseň v nemeckom meste Berlín. Toto podujatie kórejský Samsung veľmi dobre pozná.

Až do roku 2015 na ňom táto spoločnosť predstavila každý model zo svojej Galaxy Note línie. Smartfóny Galaxy Note 5 a Galaxy Note 7 už boli predstavené na samostatných augustových podujatiach.

Na prvý pohľad to teda vyzerá, že Samsung na podujatie IFA zanevrel a svoje top produkty bude predstavovať verejnosti už len vo vlastnej réžii. Aj vlajkové lode Galaxy S8 boli nakoniec predstavené počas samostatnej udalosti. Podobný scenár sa očakáva aj pri Galaxy Note 8, pokiaľ ho teda Samsung skutočne plánuje produkovať.

Tohtoročný kráľ phabletov by sa ale mohol vrátiť na pódia nemeckého technologického veľtrhu IFA. Nádej predhodil výkonný riaditeľ podujatia IFA, Jens Heithecker.

Jens Heithecker, riaditeľ veľtrhu spotrebnej elektroniky IFA

Ako uviedol na tlačovej konferencii konajúcej sa v sobotu v Lisabone, existuje šanca, že sa Samsung môže vrátiť s „Unpacked“ udalosťou na technologický veľtrh IFA.

Riaditeľ si ďalej myslí, že práve podujatie IFA je tým najlepším miestom, kde by mohol byť nový phablet z línie Note predstavený. Do Berlína (na IFA) vždy pricestuje veľké množstvo novinárov a médií z celého sveta a ich záujem by Samsung určite ocenil.

Riaditeľ okrem toho potvrdil, že Samsung bude mať na tohtoročnom podujatí IFA najväčšiu prezentáciu. Zároveň je rád, že sa podujatia zúčastnia aj iní veľkí technologickí hráči, akými sú napr. LG a ďalšie spoločnosti.

Samsung Galaxy Note 8

Napriek slovám riaditeľa nie je vôbec isté, že bude Galaxy Note 8 na podujatí IFA 2017 predstavený. Skorší termín predstavenia (august, Note 5 aj Note 7) sa osvedčil a samostatné podujatie má tiež svoje výhody.

galaxy note 7
Samsung Galaxy Note 7 – zatiaľ posledný z línie Galaxy Note

V prvom rade nepôjde o výstavisko, kde budú prítomné iné značky a výrobcovia. Ani slová o najväčšej prezentácii na podujatí nemusia viesť ku Galaxy Note 8. Konferencie Samsungu sú vždy pompéznejšie.

Pokojne môžeme vidieť nové pokrokové inteligentné televízory, práčky, zariadenia inteligentnej domácnosti alebo niečo iné z portfólia kórejského giganta.