OPLATÍ SA VIDIEŤ: Lacný a odolný smartfón z Číny prežil test smrti

0

Odolné smartfóny boli vždy veľmi obľúbené. Je dobre vedieť, že vo vrecku nosíte zariadenie, ktoré sa pri páde na zem nerozletí na sto kusov, alebo že ho neodrovná pár kvapiek letnej prehánky.

Na scénu odolných telefónov po novom prichádza aj BLUBOO R1, smartfón, ktorý disponuje IP68 certifikáciou, vďaka čomu je odolný voči vode a prachu. Okrem toho, jeho konštrukcia je odolná voči pádu a jeho displej zas odolný voči roztriešteniu.

Aby výrobca dokázal, že opis jeho nového modelu R1 nie je len výsledkom marketingového oddelenia, rozhodol sa pripraviť naozaj zaujímavé video. V ňom môžete vidieť, ako jeho mohutná konštrukcia nemá žiaden problém s lúskaním orechov, ani so zatĺkaním klincov. Zároveň v ňom môžete vidieť certifikáciu IP68 v praxi. Po ponorení do vody smartfón funguje bez akýchkoľvek problémov a dokonca reaguje na mokré prsty.

Podľa BLUBOO je model R1 navrhnutý tak, aby zvládol pády na zem z výšky 2 metrovponorenie do hĺbky 1,5 metra po dobu až 30 minút. Displej pritom reaguje na mokré ruky, ako aj rukavice. Je teda ideálny do každého počasia.

Čo sa špecifikácií týka, okrem spomínanej certifikácii IP68 je R1 vybavený 7 150 mAh batériou s podporou bezdrôtového nabíjania a rýchleho nabíjania cez kábel. Na jedno nabitie vám teda vydrží hneď niekoľko dní. R1 okrem toho disponuje 4 GB operačnej pamäte RAM64 GB úložiskom, ktoré si môžete rozšíriť až na 128 GB. Všetky vaše dáta tak môžete mať bezpečne so sebou.

BLUBOO R1 bude dostupný do pár týždňov. Cenu nám výrobca zatiaľ prezradiť nechcel. Predpokladáme však, že sa bude pohybovať na hranici 200 €.