Úvod Novinky Aktuálne Operátori chcú vyradiť programy JOJ z ponuky. Odpovedajú tak na snahu JOJ...

Operátori chcú vyradiť programy JOJ z ponuky. Odpovedajú tak na snahu JOJ odstrániť české TV zo Slovenska

34

Sága toho, ako sa JOJ silou mocou snaží odstrániť všetky české programy zo slovenského trhu pokračuje. Bola to práve táto televízia, ktorá silou mocou žiadala o stopnutie vysielania Novy a Primy. Ich snaha odstrániť aj ďalšie stanice, vrátane verejnoprávnej ČT.

Operátori však majú takéhoto arogantného správania dosť. O ich reakcii informoval server Omediach.com.

Podľa zverejneného vyjadrenia Asociácie prevádzkovateľov káblových telekomunikácií (APKT), ktorá združuje 22 káblových operátorov na Slovensku sú požiadavky JOJ „prestrelené“. Dnes okrem toho spoločne oznámili, že ak sa JOJ neukľudní a nezačne viesť konštruktívny dialóg, programy JOJ jednoducho vyradia zo svojej ponuky.

Problematické sú aj ďalšie požiadavky JOJ

JOJ okrem snahy zakázať české stanice, ako by išlo o čierny mor disponuje aj ďalšími drzými požiadavkami. Od operátorov požaduje, aby do základného balíčka zaradili všetky jej programy, vrátane JOJ Plus a Wau. Operátori s touto požiadavkou spokojní nie sú, keďže by to v praxi znamenalo navýšenie ceny základného balíčka voči čomu protestujú samotní zákazníci. JOJ zároveň odmieta vytvorenie ich vlastného JOJ balíčku.

Pri takto nastavených podmienkach majú operátori len dve možnosti – prvou je výrazné zvýšenie cien za základný TV balíček, tou druhou je vyradenie TV JOJ z ponuky,povedal pre server Omediach.com prezident APKT Robert Ťavoda.

Stanovisko TV JOJ zatiaľ nemáme k dispozícii.