Úvod Výrobcovia Nokia Nokia 9 bude delo: Úchvatná technológia OZO Audio, Snapdragon 835 a optika...

Nokia 9 bude delo: Úchvatná technológia OZO Audio, Snapdragon 835 a optika Carl-Zeiss!

1

Príchod Nokie na trh bol síce očakávaný, no aj tak poriadne zaujímavý. Zariadení buď predstavili alebo chystajú niekoľko, a preto je celkom jednoduché stratiť sa v nich.

Momentálne nie je jasné či je ich vlajkovou loďou Nokia 7, 8 alebo dokonca Nokia 9, o ktorej sme sa práve dozvedeli zaujímavé informácie.

Nokia 9 by podľa najnovších správ mala ponúknuť procesor Snapdragon 835, 6 GB RAM64/128 GB úložisko. Poriadny náklad! Okrem toho má vo výbave niesť 5,5-palcový OLED displej s Quad HD rozlíšením.

Zaujímavou novinkou má byť technológia OZO Audio pre krištáľovočistý zvuk. Ak by to výrobca do Nokia 9 skutočne zabudoval, išlo by o vôbec prvé zariadenie s takouto vymoženosťou. Tam to však nekončí. Nokia 9 má zároveň ponúknuť dva 22 Mpx senzory prekryté optikou Carl-Zeiss. Na prednej strane má zas byť umiestnený 12 Mpx fotoaparát. Chýbať nemá ani skener dúhovky a Android 7.1.2 Nougat.

Zariadenie chránené certifikáciou IP68 má poháňať 3 800 mAh batéria. Zatiaľ to vyzerá až príliš dobre na to, aby to bola pravda. O tom, ako to nakoniec s Nokia 9 dopadne vás samozrejme budeme informovať.