Úvod Nokia Nokia 9 Nokia 9 pôjde po krku Galaxy S8 aj iPhonom: Príde koncom leta...

Nokia 9 pôjde po krku Galaxy S8 aj iPhonom: Príde koncom leta a stáť bude 749 €!

0

Nokia je späť, a to vo veľkom štýle. Po predstavení niekoľkých modelov, o ktorých si môžete prečítať v samostatnom článku sa k nám prihrnuli informácie o ich chystanej vlajkovej lodi. Tá nás má potešiť v druhej polovici tohto roku. Volá sa Nokia 9 a predstaviť ju majú medzi júlom a septembrom.

Správa o tom, že Nokia 9 príde koncom tohto roka prichádza od rovnakého zdroja, ktorý informoval, že ponúkne Quad HD OLED displej, skener dúhovky a technológiu OZO Audio.

Na tému upozornil server Nokia Power User.

Zdroj, ktorého identita zatiaľ nie je známa a preto sa mu nedá úplne veriť okrem toho tvrdí, že smartfón sa bude predávať za 749 € (64 GB model). Model so 128 GB pamäťou má byť ešte o čosi drahší.

Okrem toho, predpokladané uvedenie na trh je koncom júla, resp. začiatkom augusta. Aj keď, toto sa samozrejme môže s prípadnými problémami s výrobou zmeniť. Dôležitý je však fakt, že Nokia chce svoju vlajkovú loď predstaviť ešte pred Phone 8, ktorý sa má na trh kvôli problémom s OLED panelmi dostať až medzi októbrom a novembrom.

Čo sa hardvérovej výbavy Nokia 9 týka, ponúknuť má výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 835, Quad HD (2 560 x 1 440) OLED displej, 6 GB operačnej pamäte RAM, 22 Mpx zadný a 12 Mpx predný fotoaparát.

Je dosť možné, že Nokia 9 bude perfektným smartfónom pre čo najlepší zážitok z VR. V jej výbave sa má totiž objaviť aj nová technológia OZO Audio. OZO (bez Audio) je nové VR zariadenie Nokie, OZO Audio je technológia pre zachytenie, aj prehrávanie 3D zvuku.