Úvod Novinky Nintendo predalo viac kusov Zeldy pre Switch, než samotných konzol, na ktorých...

Nintendo predalo viac kusov Zeldy pre Switch, než samotných konzol, na ktorých by sa dala zahrať

0

O tom, že je The Legend of Zelda: Breath of the Wild na konzole Nintendo Switch obrovským úspechom nepochybujeme. Je to famózne spracovaný titul, ktorý si zahráme vždy, keď máme kus času nazvyš. Je však tak dobrá, že Nintendo jej predalo viac kusov, než samotných konzol, na ktorých by sa vôbec dala zahrať? Podľa všetkého áno.

Ako samotná spoločnosť upozornila, počas marca v USA predali 906 000 kusov konzoly Nintendo Switch, no až 925 000 kusov Breath of The Wild.

Predávala sa aj staršia konzola, Wii U, a to celkom dobre – celkom 460 000 kusov. Spolu ich tak Nintendo za jeden mesiac predal 1,3 miliónov. Z Breath of the Wild sa stal najrýchlejšie sa predávajúci titul v histórii a zároveň najrýchlejšie sa predávajúca hra zo série Zelda. Slušné!

„Nintendo pracuje veľmi tvrdo na tom, aby každý kto si bude chcieť kúpiť novú konzolu tak mohol spraviť,“ tvrdí firma priznávajúc problémy s dostupnosťou. „Práve teraz sme expedovali novú várku,“ dodáva. Ako sa firme skutočne darí prezradia až finančné výsledky, ktoré má oznámiť približne o 2 týždne. Spoločnosť už dávnejšie priznala, že v marci plánovala predať 2 milióny kusov, no podľa dostupných informácií už musela zdvojnásobiť výrobné plány. Za aktuálny fiškálny rok po novom plánuje predať 16 miliónov kusov.