Úvod Hry Nintendo Switch hlási obrovský úspech: Do konca marca predali 2,74 miliónov konzol

Nintendo Switch hlási obrovský úspech: Do konca marca predali 2,74 miliónov konzol

0

Konzola Nintendo Switch je pre spoločnosť obrovským úspechom. Do 31. marca sa Nintendo podarilo predať celkom 2,74 miliónov konzol.

Vzhľadom na vyšší dopyt než ponuku sa dá predpokladať, že počet kusov dodaných predajcom sa veľmi približuje aj ku počtu kusov, ktoré nakoniec skončili v rukách zákazníkov.

Aby sme do týchto čísel vniesli kúsok nadhľadu, Wii U (najhoršie predávajúca sa konzola Nintenda) za celý svoj život zaznamenala 13,56 miliónov predaných kusov. Nintendo Switch by tak mohol prekonať svojho predchodcu koncom tohto alebo začiatkom budúceho roka. Nintendo chce do konca budúceho marca predať ďalších 10 miliónov kusov.

Po zverejnení prvých recenzií analytici očakávali, že Nintendo predá medzi 2,3 a 2,5 miliónmi kusov, čo sa im prekvapivo podarilo prekonať. Samotná spoločnosť pritom bola ešte menej optimistická. Očakávali, že predajú len 2 milióny kusov.

Nintendo okrem toho zverejnilo aj ďalšiu zaujímavú štatistiku. Spolu predali 5,46 miliónov kusov softvéru (hier), z čoho až 2,76 miliónov kusov patrí hre Zelda: Breath of the Wild. Opäť, do konca marca 2018 plánujú predať 35 miliónov kusov softvéru.

Pre Nintendo Switch je oddnes dostupných viac hier, vrátane Mario Kart 8 Deluxe.