Úvod Návody NÁVOD: Takto jednoducho vypnete otravné automatické prehrávanie videí v aplikácii Facebook

NÁVOD: Takto jednoducho vypnete otravné automatické prehrávanie videí v aplikácii Facebook

0
Facebook

Sociálna sieť Facebook prešla v priebehu februára tohto roka veľkou aktualizáciou, ktorá priniesla niekoľko zmien. Väčšina z nich sa týkala zobrazovania video obsahu.

Videá zaznamenané a následne prehrávané v režime na výšku dostali viac priestoru a novou je tiež funkcia obraz v obraze. Nie príliš vítaná novinka sa týkala videí, ktoré sa prehrávajú automaticky.

Automaticky a so zvukom

Od februára sa totižto budú prehrávať rovno aj so zvukom, čo môže byť v niektorých situáciach dosť nepríjemné. Už samotné automatické spustenie videa je problémom. Pri obmedzených dátových balíčkoch môže utrpieť voľný objem dát, pričom sa minie na obsah, ktorý ste ani nechceli vidieť.

Funkcia sa ale dá vypnúť, a to veľmi jednoduchým spôsobom. Mnohí ju už určite máte vypnutú, no tým, ktorí nevedia ako na to, pomôžu snímky obrazovky nižšie. Po otvorení aplikácie Facebook prejdite na ponuku, ktorá je v hlavnom menu posledná v poradí. Označená je troma horizontálnymi čiarami.

Facebook

Následne musíte zrolovať do spodnej časti stránky, kde natrafíte na položku Nastavenia aplikácií. Po jej otvorení zamierte na položku Automatické prehrávanie, kde zvolíte Nikdy neprehrávať videá automaticky.

Facebook

Po zmene nastavenia bude iba na vašom rozhodnutí, ktoré video sa na vašej nástenke spustí.