Úvod Smartphony Dohady Lenovo Moto Z2 sa črtá na prvej snímke. Duálny fotoaparát a opäť...

Lenovo Moto Z2 sa črtá na prvej snímke. Duálny fotoaparát a opäť poriadne štíhle telo

0
Prvá generácia Moto Z ©Lenovo

Minuloročná vlajková loď Moto Z sa podarila. Išlo o najtenší high-end smartfón, ktorý bol sprevádzaný výkonným procesorom, dobrým fotoaparátom a skvele optimalizovaným systémom.

Okrem toho ste si mohli užívať funkcionalitu pripojiteľného príslušenstva, ktoré je známe pod značkou Moto Mods. Lacnejšiu a hrubšiu alternatívu k vlajkovému modelu predstavoval smartfón Moto Z Play.

Menej výkonný procesor a hrubšie telo predčila plnohodnotná dvojdňová výdrž na jedno nabitie.

Vzhľadom na úspech oboch modelov je viac ako isté, že Lenovo pripraví ich nástupcov. Moto Z2 sa aktuálne objavil na neostrej ale dobre badateľnej snímke, ktorú priniesol server Slashleaks.

Daný server v minulosti priniesol už niekoľkokrát neoficiálny pohľad na ešte nepredstavené smartfóny, ktorých podoba sa následne potvrdila. Na snímke Moto Z2 by sme sa pokojne spoľahli.

Lenovo Moto Z2

Ak sa na ňu pozrieme pozornejšie, všimnúť si môžeme rovnaké umiestnenie kruhového segmentu pre fotoaparát, nechýba 16-pinový pozlátený konektor opäť na tom istom mieste a taktiež je rovnaký tvar zariadenia. Totožné konštrukčné prevedenie má dôvod.

Spoločnosť Lenovo totižto pri minuloročnom predstavení príslušenstva Moto Mods uviedla, že bude kompatibilné aj s nadchádzajúcimi poprednými smartfónmi výrobcu. Patrí im tak dvojročný cyklus kompatibility.

To znamená, že ak ste si vlani kúpili príslušenstvo Moto Mods pre Moto Z a Moto Z Play, budete ho môcť používať aj pri tohtoročných nových generáciách.

Ďalšie vlastnosti

Snímka prezrádza použitie duálneho fotoaparátu. Nie je jasné, v akom režime by mohli pracovať. Do úvahy pripadá koncepcia a.k.a LG G6 s jedným bežným a druhým výrazne širokouhlým snímačom.

Určite bude vítané aj prípadné prevedenie po vzore Huawei P10, ktorý jedným senzorom sníma farebné spektrum a druhým monochromatickú rovinu.

Snímač odtlačkov prstov má rovnaký tvar ako nedávno predstavené zariadenia Moto G5 a Moto G5 Plus. Istotne pribudne funkcia ovládania jednou rukou len prostredníctvom tohto snímača. Na prednej strane sa dokonca objavil LED blesk.

Charakteristický prvok konštrukcie by mal zostať zachovaný. Na mysli máme extrémne štíhle telo, ktoré môže byť opäť najštíhlejšie spomedzi tohtoročných vlajkových smartfónov.

Prvá generácia Moto Z bola po globálnej stránke predstavená v septembri minulého roka, čiže si na novú generáciu určite ešte nejaký ten mesiac počkáme. Každopádne sa máme na čo tešiť.