Úvod Novinky Smartfóny Lenovo Moto dostanú používateľské prostredie ZUK ZUI. Našťastie nie u nás

Smartfóny Lenovo Moto dostanú používateľské prostredie ZUK ZUI. Našťastie nie u nás

0
moto

Značka Moto je známa po celom svete a od roku 2014 túto značku zastrešuje čínsky gigant Lenovo. Niekoľko modelov priniesol aj na náš trh.

Išlo o podarené kúsky. Moto Z Play bol jedným z najlepších smartfónov, aký sme testovali. Moto M sa príliš nepodaril. Svoje slabšie schopnosti maskoval príťažlivým kovovým telom.

Naopak, tohtoročný Moto G5 predstavuje jedno z najlepších riešení v orientačnej cenovej hladine 200 eur. Všetky zariadenia s logom Moto majú na našom trhu spoločnú jednu vec. Používajú takmer čistú formu operačného systému Android.

Radi informujeme, že sa to (aspoň zatiaľ) meniť nebude. Na verejnosti sa totižto objavili správy, že Lenovo „vylepší“ vzhľad a funkcie čistej podoby OS Android používateľským prostredím ZUK ZUI.

Moto G5
UI Moto smartfónov predávaných u nás

Týkať sa to ale bude Moto smartfónov predávaných v Číne. Cieľ? Zvýšiť inak slabšie predaje v tejto krajine. Podľa serveru GizmoChina tieto informácie nedávno potvrdil na sociálnej sieti Weibo aj viceprezident spoločnosti Lenovo, Alex Chen Yu.

Na najväčšom trhu so smartfónmi na svete pôsobí množstvo konkurencie. Prechod na iné používateľské prostredie má zvýšiť popularitu dotknutých smartfónov a tým logicky aj predaje.

Možno sa čudujete tomu, kto by vymenil takmer čistú podobu OS Android za nejaký ZUK ZUI. V Číne sú však rôzne používateľské prostredia veľmi obľúbené. Len MIUI od Xiaomi používa viac ako 200 miliónov ľudí.

Čínsky Huawei predáva svoje smartfóny s UI EMUI a napríklad krajan Meizu s Flyme UI. Obaja výrobcovia sa na predaje zrovna nesťažujú.

Model ZUK Z1

ZUK

Spoločnosť ZUK Mobile bola založená 28. mája 2015 a je sesterskou spoločnosťou čínskeho Lenova.

Yang Yuanqing, generálny riaditeľ spoločnosti Lenovo už skôr uviedol, že ZUK je nezávislou značkou, odlišnou od ostatných dcérskych značiek giganta Lenovo.

Riaditeľ Lenova označil investície do značky ZUK za hlavné a predstavujú proces transformácie v modernej internetovej ére.

Prvým predstaveným smartfónom pod značkou ZUK bol model ZUK Z1. Premiéru si odbil v čínskom Pekingu 11. augusta 2015. Po jeho trhovom štarte, presnejšie po dvoch dňoch, zaznamenal smartfón 1,5 milióna predobjednávok.