Úvod Novinky Aktuálne Ty ešte nemáš kameru v aute? VIDEO z včerajšej hromadnej nehody ťa...

Ty ešte nemáš kameru v aute? VIDEO z včerajšej hromadnej nehody ťa presvedčí, že sa môže hodiť

34

Včera sa na zasneženom úseku D1 stala kvôli naozaj kriticky zlému počasiu stala vážna dopravná nehoda. Presnejšie, poškodených ostalo približne 40 vozidiel a zranených približne 24 osôb, z toho podľa Polície SR 1 ťažko.

Aj tu nám počasie ukázalo, aké nebezpečné a hlavne nevyspytateľné môže byť.

Vo videu z auta, ktoré bolo vybavené šikovnou kamerou je vidieť, ako šofér pri zhoršení viditeľnosti dobrzdil, podľa slov autora na približne 60 km/h až nakoniec vďaka ABS zastal. Žena, ktorá sa s ním viezla v aute je záchranárka, a tak vzhľadom na to, že na mieste neboli prítomné záchranné zložky z auta vybehla s úmyslom pomáhať ľuďom.

Vo videu je ďalej jasne viditeľné, že do auta s kamerou po chvíli nabúralo ďalšie a ďalšie auto. Nakoniec ich bolo 40. Záchranné zložky na danom úseku pracovali do skorých ranných hodín, diaľnicu mali opäť sprístupniť dnes, t.j. 21.4.2017 o približne 6:30.

Ak ešte nemáte kameru do auta, prečo čakať? Máme pre vás perfektné tipy na modely, ktoré vôbec nie sú drahé a svojou kvalitou často prekonajú aj tie najznámejšie značky. Mrknite na to nižšie, možno sa vám niektorá zapáči.

Xiaomi Yi

Xiaomi je veľmi známy čínsky výrobca, ktorý robí nesmierne kvalitné produkty za cenu, ktorá môže často prekvapiť. V tom dobrom zmysle slova. Príkladom je aj Xiaomi Yi, kamera určená nielen do auta, ale aj na iné činnosti, ako napríklad pre športovanie. Video natočí na senzor SONY IMX206 CMOS v rozlíšení 1 920 x 1 080, teda Full HD. Výhodou je fakt, že kameru môžete monitorovať aj cez smartfón, ako aj fakt, že ponúka až 155-stupňový zorný uhol, takže uvidí všetko okolo nej.

Ak by vám nevyhovoval GearBest z odkazu nižšie, prikladáme aj odkaz na Xiaomi Yi na Aliexpresse.

Xiaomi Yi 4K+

Xiaomi Yi II

Ak hľadáte niečo prémiovejšie a kvalitnejšie, toto je kúsok, ktorý neoľutujete. Ide o pokračovanie Xiaomi Yi, ktoré bolo predstavené len nedávno. Medzi hlavné vylepšenie patrí nový senzor IMX377 schopný natáčať 4K video a fotiť 12 Mpx fotografie. Presne tak, Xiaomi Yi kamery sú určené aj pre výlety, športy, do auta, jednoducho všade.

Navyše, dostupné budete mať aj slow-motion video (120 fps pri 1080p alebo 240 fps pri 720p). Nakoniec, zadná strana je pokrytá 2,19-palcovým displejom. Kamera video zachytí v 160-stupňovom zornom uhle.

No a to najlepšie? Dostupná je aj v EÚ sklade, takže nemusíte platiť ani DPH, ani clo, ani nič iné. Jednoducho vám príde domov tak, akoby ste si ju objednávali povedzme z Alzy. Akurát za podstatne lepšiu cenu. Ak radšej nakupujete cez AliExpress, kameru nájdete aj tam, dokonca s príslušenstvom navyše.