Úvod Smartphony Dohady Bude iPhone 8 drahší ako Samsung Galaxy S8? Analytik v tom má...

Bude iPhone 8 drahší ako Samsung Galaxy S8? Analytik v tom má jasno

1

Už pred predstavením smartfónov Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+ sme vedeli, že budú drahé. Podobný scenár sa očakáva aj pri novej generácii smartfónu iPhone 8 od Apple.

Samsung Galaxy S8 stojí v základnej 64 GB verzii 799 eur, zatiaľ čo jeho väčší súrodenec až 899 eur. Za tieto peniaze dostaneme najlepší displej takmer bez rámikov, veľmi výkonný čipset alebo napríklad slúchadlá AKG v hodnote takmer 100 eur.

Napriek vysokej cene tak dostaneme vrcholový kus technológie s prémiovým statusom a puncom značky Samsung. Nová generácia smartfónu iPhone na tom bude podobne. Analytik Steven Mulinovich si myslí, že základná 64 GB verzia nového iPhone 8 (resp. iPhone 7s) môže začínať na cene 850 – 900 dolárov.

Veľmi zaujímavo ale vyzerá odhad ceny pre ultimátny 256 GB model iPhone 8. Prekonať môže magickú hranicu 1000 dolárov. Už súčasný iPhone 7 v 256 GB variante atakuje v našich končinách 900 eurovú a vyššiu cenovú hladinu.

Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+

Analytik Arthur Hsieh z UBS Investment Bank odhaduje, že náklady na výrobu nového iPhone 8 stúpnu o 70 až 90 dolárov. Zvýšené náklady sa tak určite premietnu aj do konečnej spotrebiteľskej ceny. Za zvýšenými nákladmi stoja nové technológie. Má isť o pokrokový OLED displej od Samsungu, bezdrôtové nabíjanie alebo funkcionalitu pre sprostredkovanie rozšírenej reality.

iPhone 8
Jeden z mnohých konceptov novej generácie iPhone

Ak sa spoľahneme na odborné argumenty analytikov, smartfón iPhone 8 teda bude o niečo drahší ako Samsung Galaxy S8. Nepôjde ale o priepastný rozdiel. Do predstavenia iPhone 8 je ešte ďaleko. Uvidíme ho až koncom leta, poprípade tradične v septembri.