Úvod Sociálne siete Instagram Instagram pre Android získava offline režim!

Instagram pre Android získava offline režim!

2
Až 80 % všetkých používateľov sociálnej sieti Instagram patriacej pod krídla Facebooku nepochádza zo Spojených štátov. Mark Zuckerberg a jeho tím si veľmi dobre uvedomujú, že ostatné krajiny preto nemusia mať kvalitné, stabilné alebo neobmedzené pripojenie na internet.

Na včerajšej konferencii F8 Instagram oznámil, že väčšina jeho funkcionality bude dostupná aj v režime offline, teda bez pripojenia na internet. Väčšina z toho čo Instagram prisľúbil je už teraz dostupná pre Android, teda platformu, ktorá je najviac zastúpená v rozvojových krajinách, v ktorých môže byť problém s konektivitou. Ešte rozšírenejšia verzia offline režimu by mala prísť do pár mesiacov, Instagram má s podobnou funkcionalitou rozmýšľať aj pri iOS verzii.

Väčšina funkcií dostupná aj bez internetu

O čo presne ide? Jeden zo sofvérových inžinierov potvrdil, že používatelia si budú vedieť aj bez internetového pripojenia prezerať dovtedy načítané príspevky, zanechávať na nich komentáre, srdiečka, ukladať fotky a dokonca aj rušiť sledovanie používateľov. Všetky akcie uskutočnené v režime offline sa do živej prevádzky nahodia hneď po tom, ako sa daný používateľ opäť pripojí k internetu.

Instagramu by mal takýto krok pomôcť rozrásť hlavne v rozvojových krajinách, kde je stabilné, resp. neustále pripojenie len víziou budúcnosti. Facebook Lite, ďalší počin spoločnosti zameraný na rozvojové krajiny len za jediný rok prilákal približne 200 miliónov používateľov.

Len pre úplnosť dodáme, že offline režim je dostupný v beta verzii Instagramu pre Android. Do plnej verzie by mal doraziť už čoskoro.