Úvod Smartphony Dohady Vlajková loď HTC U môže naozaj prísť bez tlačidiel. Naznačuje to prvé...

Vlajková loď HTC U môže naozaj prísť bez tlačidiel. Naznačuje to prvé FOTO

9
HTC U

Spoločnosť HTC plánuje rozšíriť aktuálne portfólio modelov U Ultra a U Play o tretieho člena, vlajkovú loď HTC U. Podľa zatiaľ neoficiálnych informácií má byť tento model predstavený v druhej polovici apríla.

Čo sa týka výbavy, HTC U nebude zaostávať za konkurenciou. QHD 1440p rozlíšenie 5,5 palcového displeja, čipset Snapdragon 835 s grafikou Adreno 540 alebo najnovší OS Android Nougat aj spolu s UI Sense 9. Spomenúť môžeme ešte avizovaný primárny 12 Mpx fotoaparát alebo až 16 Mpx selfie kameru.

Na prvý pohľad možno nič výnimočné, no HTC U môže prekvapiť spôsobom ovládania. Prísť má totižto s tzv. Edge Sense funkcionalitou, v rámci ktorej bude možné ovládať smartfón pomocou dotykových plôch umiestnených priamo v ráme zariadenia.

Takýmto spôsobom aspoň pracoval koncept HTC Ocean, z ktorého má nová vlajková loď vychádzať. Novinke nahráva do karát aj čerstvo zverejnený render. Pokiaľ odzrkadľuje skutočnú podobu smartfónu, všimnúť si môžeme tenšie rámiky okolo displeja a aj mierne zoštíhlenú „bradu“ a „čelo“ smartfónu.

Najzaujímavejšie vyzerajú tlačidlá, resp. miesta, kde by mali byť. Žiadne tam totižto nenájdeme. Nielen domovské tlačidlo pod displejom, ale ani tie pre ovládanie hlasitosti a napájania. USB typ C je prítomné, 3,5 mm audio jack nie.

HTC UNa viac presnejších informácií si budeme musieť ešte počkať. Isté ale je, že HTC niečo chystá a či to bude stačiť na momentálne žiariacu konkurenciu zistíme až neskôr. HTC ale potrebuje dobre predávanú vlajkovú loď ako soľ.