Úvod Zariadenia Nový high-end smartfón HTC U uvidíme už čoskoro. Výrobca potvrdil dátum predstavenia

Nový high-end smartfón HTC U uvidíme už čoskoro. Výrobca potvrdil dátum predstavenia

3

Plejáda tohtoročných vlajkových lodí sa rozrastie o nový kúsok. S Galaxy S8, LG G6 alebo s Xperia XZ Premium bude bojovať o zákazníka aj smartfón HTC U.

Spoločnosť HTC láka na predstavenie príspevkom na sociálnej sieti Twitter. Prítomný je odkaz na novú značku U, ako aj krátke video. Pozvánku na predstavenie prijal aj AndroidPortal.sk.

Vo videu môžeme vidieť veľmi stručný pohľad na siluetu nového smartfónu a tiež na jeho ovládanie, o ktorom sa dlho špekulovalo. Rám zariadenia by mal totižto reagovať na tlak, čím budeme môcť ovládať niektoré funkcie smartfónu.

Ide asi o najzaujímavejšiu funkcionalitu. Použitie čipsetu Snapdragon 835, 5,5-palcového displeja s QHD rozlíšením alebo operačného systému Android vo verzii Nougat neprekvapí nikoho. Ide o štandard väčšiny tohtoročných high-end modelov.

Spomenieme ešte 12 Mpx zadný fotoaparát, až 16 Mpx selfie kameru, či 64/128 GB úložisko. Hádať môžeme 4 GB kapacitu RAM, rýchle nabíjanie cez USB typ C a prémiové kovové telo.

Predstavenie pripadá na 16. máj aktuálneho roka 2017 a konať sa bude na troch miestach. V meste Tchaj-pej, New York a Londýn. Predstavenie tak bude zrejme pompéznejšie.