Úvod Tlačová správa Prémiový Honor 8 Pro je v predaji a schopný konkurovať iným značkám

Prémiový Honor 8 Pro je v predaji a schopný konkurovať iným značkám

Tlačová správa

1

Značka smartfónov Honor u nás vo štvrtok 27.4.2017 oficiálne predstavila svoj prémiový model Honor 8 Pro. Telefón s 5,7-palcovým QHD displejom má duálny fotoaparát, USB-C port, čítačku odtlačkov prstov alebo NFC, videá natáča až do rozlíšenia 4K. Vysoký výkon zaručuje nadštandardná 6 GB operačná pamäť, ktorú dopĺňa 64 GB interná pamäť. Odporúčaná cena je 590 €.

Bezkonkurenčný výkon

Honor 8 Pro je model zameraný predovšetkým na výkon. Smartfón poháňa osemjadrový procesor Kirin 960, ktorému sekunduje 6 GB RAM. Vysoký výkon sa prejaví hlavne behom hrania náročných mobilných hier. Kvalitný hráčsky zážitok garantuje tiež grafický procesor Mali-G71MP8 s využitím API Vulkan. Vďaka Vulkanu sa výkon hier, ktoré túto technológiu podporujú, zvýši až o 180 %. Ako darček všetkým hráčom zahrnul Honor do balenia telefónu aj VR okuliare a predinštalovanú aplikáciu Jaunt VR.

Skutočne dlhú výdrž telefónu zaistí batéria s kapacitou 4000 mAh. Pri bežnom používaní vydrží telefón dva dni bez nabíjania. Výdrž batérie telefónu vylepšuje aj systém energetickej správy Smartpower 5.0, ktorý ušetrí až o 7 % energie viac než jeho predchádzajúca verzia.

Interná pamäť telefónu má 64 GB. Pamäť je možné rozšíriť pomocou microSD karty až na 128 GB.

QHD displej s algoritmom ultra-vysokého rozlíšenia

Honor 8 Pro má jemný, čistý 5,7-palcový Quad HD displej s rozlíšením 2560 x 1440 a 2.5D zakrivením. Vďaka QHD displeju si majitelia telefónu užijú taktiež videá v 4K kvalite. Vývojári kládli dôraz aj na vysoký kontrast a verné zobrazenie farieb, ktorému napomáha špeciálna technológia správy farieb. Displej je čitateľný aj behom prudkého slnka. Pre komfortné čítanie za tmy je tu eye-care mode 2.0, ktorý filtruje modrú farbu a redukuje jas displeja.

Elegantné kovové telo, ktoré efektívne využíva svoje rozmery

Honor 8 Pro má zaoblené celokovové telo. Napriek svojim rozmerom pôsobí elegantne a kompaktne. Dopomáha tomu aj útlosť telefónu, ktorú tvorí iba 6,97 mm. Telefón je tak ešte tenší, než Honor 8 alebo rad konkurenčných modelov podobného typu. V pomere displeja k telu telefónu zaberá displej 79 % celkového rozmeru telefónu, miestom sa tu teda určite nemrhá. Napríklad v prípade iPhone 7 Plus, ktorý má prakticky rovnaké rozmery, je to len 67,67 %. Honor 8 Pro na trh vstupuje v zlatej a modrej farbe.

Updatovaný duálny fotoaparát s kombinovaným ostrením

Zadnú stranu telefónu zdobí duálny fotoaparát s updatovaným algoritmom, účinnosť integrácie nazbieraných dát vzrástla o 80 %. Ide o kombináciu dvoch 12 Mpx snímačov, jeden fotí v RGB, druhý monochromaticky. Výsledná fotografia sa vyznačuje vyšším dynamickým rozsahom a perfektným kontrastom. Pri tvorení snímok je tiež možné využívať efekt širokej clony s rozsahom f/0,95 až f/16. Používatelia tak môžu docieliť čiastočného rozostrenia zvolených oblastí fotografie, a to aj po jej vytvorení. Výsledky sú zrovnateľné s profesionálnymi fotoaparátmi. Zadná kamera telefónu podporuje aj 4K videá. Honor 8 Pro využíva laserové a kontrastné ostrenie. Hlavnú dvojicu fotoaparátov doplňuje predná 8 Mpx selfie kamera.

Bezchybná čítačka odtlačkov prstov, NFC, LTE alebo USB-C port

Spoľahlivá čítačka odtlačkov prstov umožňuje telefón bleskurýchle odomknúť, ale jednotlivým gestám možno priradiť ďalšie možnosti ovládania. Patrí medzi nich napr. stiahnutie notifikačnej lišty a jej vymazanie, vytvorenie fotografie a videa, prijatie či odmietnutie hovoru, ovládanie alarmu alebo listovanie v galérii.

Smartfón beží na najnovšom Android 7.0 Nougat s nadstavbou používateľského rozhrania EMUI 5.1. Honor 8 Pro využíva USB-C rozhranie. Samozrejmosťou je plná podpora LTE vo všetkých lokálnych pásmach. Telefón ovláda systém Dual SIM alebo technológiu NFC.

Lokálna dostupnosť

Na Slovensku štartujú objednávky v pondelok 1. mája. V predaji bude za 590 €. Telefón bude možné zakúpiť u predajcov Alza.sk, NAY, Datart, TPD, Okay, Mall.sk a tiež u operátora O2 SK.

Ďalšie informácie o telefóne nájdete na www.hihonor.com.

8 dôvodov pre Honor 8 Pro:

Honor_8_Pro_Blue_01_small
Honor_8_Pro_Blue_02_small
Honor_8_Pro_blue_03_small
Honor_8_Pro_Gold_01_small
Honor_8_Pro_gold_03_small
Honor_8_Pro_jpg