Úvod Zariadenia Honor 8 Pro oficiálne: Vlajková loď, ktorá je lacnejšia ako iné high-end...

Honor 8 Pro oficiálne: Vlajková loď, ktorá je lacnejšia ako iné high-end smartfóny

2
Honor 8 Pro

Tak ako bolo pred niekoľkými dňami avizované, Honor dnes predstavil svoju novú vlajkovú loď. Honor je sub-brand čínskeho giganta Huawei, pod ktorým vychádzajú hlavne cenovo zaujímavé modely. Honor 8 Pro nie je výnimkou.

Už menší a štýlovejší Honor 8 s duálnym fotoaparátom sa tešil pozitívnym hodnoteniam. Prívlastok Pro naznačuje, že by sme mali pracovať s ešte dokonalejším zariadením. Honor 8 Pro narástol.

Obsah vám totižto predostrie až 5,7-palcový QHD displej s rozlíšením 2560 x 1440 pixelov. Stavaný je aj pre virtuálnu realitu. V smartfóne nájdete predinštalovanú VR aplikáciu a balenie zariadenia môžete zložiť do podoby náhlavnej súpravy. Niečo podobné ako lacný Google Cardboard.

V útrobách zariadenia sa ukrýva nesmierne výkonný čipset Kirin 960 so štyrmi jadrami taktovanými na 2,4 GHz a ďalšími štyrmi jadrami taktovanými na 1,8 GHz (GPU Mali-G71 s Vulkan API ). Proti 6 GB kapacite operačnej pamäte a 64 GB úložisku nemôže namietať ani náročnejší používateľ.

Honor 8 Pro

Najnovšia verzia používateľského prostredia Huawei EMUI 5.1 stojí na poslednej dostupnej verzii OS Android Nougat. Aj Honor 8 Pro príde s filtrom modrého svetla alebo s GoPro možnosťami pre úpravu videí a fotografií tak, ako vlajkové lode Huawei P10 a P10 Plus.

Fotoaparáty

Honor 8 Pro prichádza s duálnym fotoaparátom. Chýba im síce podpis etablovaného foto výrobcu Leica, to však neznamená, že nestoja za pozornosť. Oba snímače majú rozlíšenie 12 Mpx. Jeden sníma farebné spektrum, zatiaľ čo druhý pracuje v monochromatickom režime. Oba snímače majú clonu f/2.2 a o selfie zábery sa postará 8 Mpx kamera. V podstate by malo ísť o rovnaké prevedenie, aké ponúka menší Honor 8.

Dvojica snímačov dominuje v dvoch veciach. Vytvoriť môžete efektné zábery s rozmazaným pozadím, ktoré sa hodí hlavne pri portrétoch. Tzv. bokeh efekt ale príde vhod aj pri snímaní akéhokoľvek objektu z menšej vzdialenosti.

Druhou možnosťou je zaznamenávanie čierno-bielych fotografií. Nemusíte použiť žiadny filter alebo aplikáciu pre úpravu fotiek. Snímku zachytí samostatný monochromatický snímač a jej natívna čierno-biela podoba bude vyzerať určite lepšie, ako keby ste ju vynútili pomocou Instagram filtra. Záznam 4K videa je samozrejmosťou.

Otázny je výkon fotoaparátu v zlých svetelných podmienkach. Clonové číslo naznačuje, že nepôjde o rekordné výsledky. Rolu zohrá aj samotná veľkosť pixelov, na ktoré bude svetlo dopadať. Honor 8 Pro istotne nesklame, aj keď o dychberúce fotografie za šera pravdepodobne nepôjde.

Ďalšie vlastnosti

Výrobcovi sa podarilo do tela hrubého len 6,97 mm vtesnať akumulátor s kapacitou 4000 mAh. Mal by vydržať dva dni prevádzky pri bežnom používaní, no pri pohľade na výkonné parametre, ktoré znesú intenzívnejšie používanie, nemusí ísť o istotu. Honor 8 Pro našťastie dostal aj technológiu rýchleho nabíjania (cez USB typ C).

Výdrži na jedno nabitie pomôže inteligentný algoritmus, ktorý využíva prvky strojového učenia. Bude sledovať vaše používateľské návyky, na základe ktorých prispôsobí výkon zariadenia. Algoritmus bude tiež bojovať s fragmentáciou a prípadným spomalením zariadenia pri jeho hraničnom využívaní.

To najlepšie na koniec. Honor 8 Pro sa začne predávať už od dnes, a to vo Veľkej Británii prostredníctvom predajcu vmall.eu. Cena 474 libier je za takýto kus smartfónu nesmierne priateľská. Predajca navyše pribalí aj darčeky v podobe statívu, selfie palice, power banky alebo 128 GB pamäťovej karty.

honor 8 Pro

Čo sa týka rozšírenej dostupnosti, oficiálne zahájenie predaja je naplánované na 20. apríla 2017. Honor 8 Pro sa objaví v ponuke predajcu Amazon a určite tiež v ponukách ďalších obchodníkov. Európska cena bola stanovená na 549 eur, čiže je menšia ako uvádzacia cena pre Huawei P10 alebo Huawei Mate 9.