Úvod Aplikácie Šetrite dáta aj batériu. Nenáročná verzia aplikácie Facebook Messenger je dostupná už...

Šetrite dáta aj batériu. Nenáročná verzia aplikácie Facebook Messenger je dostupná už aj nás!

3

V priebehu októbra minulého roka prišiel Facebook s novou verziou aplikácie Messenger. Dostala prívlastok Lite a dostupná bola iba pre niekoľko krajín. 

Išlo hlavne o rozvojové krajiny, kde ich obyvatelia bojujú so nedostatočnou rýchlosťou internetového pripojenia alebo vlastnia staršie a menej výkonné smartfóny.

Aplikáciu ste si mohli zo začiatku stiahnuť napríklad v Keni, Tunisku, Malajzii alebo na Srí Lanke.

Používať ste ju mohli aj v našich končinách. Pristúpiť ste však museli k inštalácii formou apk súboru, čo nie je zrovna bezpečné a v prípade neoficiálnej dostupnosti aplikácie ani spoľahlivé.

To sa dnešným dňom mení. Facebook Messenger Lite je po novom dostupný už v 132 krajinách sveta a výnimkou nie sme ani my či naši českí susedia.

messenger lite
Používateľské prostredie aplikácie Messenger Lite

Hlavne nenáročne

Facebook Messenger Lite je skvelou, rýchlou a hlavne nenáročnou komunikačnou voľbou. Vďaka jej okresanej funkcionalite ušetríte nielen dáta, ale aj energiu z batérie.

Pre komunikáciu vám musí stačiť text, fotografie a nejaké tie nálepky. V aplikácii nenájdete žiadne príbehy, ktoré sú už snáď všade, a ani četové hlavičky.

Mnohí tieto funkcie radi vymenia za rýchlejší a hlavne úspornejší chod aplikácie, prostredníctvom ktorej každý deň komunikujú s priateľmi, rodinou a známymi.

Aplikáciu Facebook Messenger Lite nájdete v obchode Google Play v >tomto odkaze<.