Úvod Aplikácie Platobný systém Android Pay si bude po novom rozumieť aj so službou...

Platobný systém Android Pay si bude po novom rozumieť aj so službou PayPal

0
© TechCrunch

Platenie smartfónom prostredníctvom služby Android Pay je v našich končinách zatiaľ sci-fi. Pravdou však je, že Android Pay neustále napreduje, čoho dôkazom sú uzatvárané nové partnerstvá. 

Jedného pekného dňa sa určite dočkáme aj u nás a cez Android Pay budeme môcť platiť. Dynamickejšej expanzii môže nahrávať do karát čerstvo uzavreté partnerstvo so silným hráčom, internetovou platobnou službou PayPal.

Android Pay v posledných mesiacoch získal podporu od nových bánk, no významnejšia je práve táto čerstvá spolupráca. Hneď uvedieme, že sa týka len USA. V zozname podporovaných krajín zatiaľ nefiguruje ani Kanada či Veľká Británia, nie to ešte menšie a trhovo menej významné krajiny.

Platobnú službu PayPal používa mnoho jedincov aj u nás. Tí by podporu pre Android Pay istotne uvítali. Aj keď ju používať zatiaľ nemôžeme, pripraviť sa môžeme na nasledujúce výhody.

Android Pay
© Google

Platenie

Ak na chvíľu zabudneme, že služba Android Pay u nás nie je dostupná, jej používanie s PayPalom je veľmi efektívne a pohodlné. Váš účet v službe PayPal jednoducho spárujete s účtom v službe Android Pay.

Následne, ak uskutočníte platbu mobilnom cez NFC a Android Pay, peniaze budú stiahnuté z vášho zostatku v službe PayPal. Pozor, podpora pre platobné karty príde až o niekoľko týždňov, resp. mesiacov.

Na účte v službe PayPal tak musíte mať peniaze. Pokiaľ máte PayPal účet spárovaný s platobnou kartou a podpora aj pre tento typ prevodu bude aktívna, na PayPal účte nemusíte mať žiadne peniaze.

Prídete do obchodu, vyberiete si tovar, pri pokladni zaplatíte smartfónom cez Android Pay, PayPal si stiahne peniaze z vašej karty a následne poputujú predajcovi tovaru. Veľmi rýchle, jednoduché a snáď aj bezpečné.

Android Pay
© Visa

Samozrejme, novinka príde vhod hlavne používateľom, ktorí PayPal využívajú aktívne. Stačí, ak budú mať platobnú kartu spojenú len s PayPalom a nebudú ju musieť registrovať priamo v službe Android Pay. Teda pokiaľ nebudú chcieť.

Dobrou správou je, že novinka bude fungovať všade tam, kde bude platenie cez Android Pay podporované. Čiže v kamenných obchodoch, v obchodoch s aplikáciami, hrami a multimediálnym obsahom alebo v klasických online shopoch.

Teóriu máme zvládnutú a teraz nám už stačí iba počkať, kedy si Google so službou Android Pay spomenie aj na našu krajinu.