Úvod Smartphony Aktualizácie Vlastníci Pixel a Nexus smartfónov pozor! Aktualizácia na Android 7.1.2 Nougat sa...

Vlastníci Pixel a Nexus smartfónov pozor! Aktualizácia na Android 7.1.2 Nougat sa už šíri

1
nexus 5x

Spoločnosť Google začala včera bez akýchkoľvek ovácií distribuovať najnovšiu dostupnú verziu operačného systému Android, ktorá nesie označenie 7.1.2 Nougat. Aktualizácia sa šíri štandardne, prostredníctvom OTA rozhrania. 

Ide o verziu systému, ktorá však bola k dispozícii už skôr. Užívať si ju mohli používatelia, ktorí boli zaradení do testovacieho Beta programu spoločnosti Google. Aktuálna verzia je stabilná a určená pre všetkých majiteľov Pixel a Nexus zariadení.

Teda pokiaľ vlastnia model Pixel, Pixel XL, Pixel CNexus 5X, Nexus 6P a Nexus Player. Majitelia zariadení Nexus 6 a Nexus 9 neobdržia update na najnovšiu verziu softvéru. Pre nich je, žiaľ, určená iba bezpečnostná záplata, ktorá je doručovaná na mesačnej báze.

Z noviniek v novej verzii systému, Google vylepšil používanie gest v rámci snímača odtlačkov prstov a vylepšenia sa dočkal aj zvuk, ktorý by mal mať kvalitnejšie podanie hlavne pri vyššej hlasitosti.

Pripojenie Bluetooth zariadení bude pracovať rýchlejšie a spoľahlivejšie a pribudlo aj upozornenie, ktoré vás bude varovať pri nadmernom vybíjaní batérie konkrétnou aplikáciou.

Google však aj opravoval.Oprava sa týka závažného problému, pri ktorom niektorí používatelia popisovali samovoľné a neočakávané vypnutie smartfónu. Fixácie sa dočkali aj ružové pruhy, ktoré sa mohli objaviť na displeji pri snímaní fotoaparátom. Tieto dva problémy sa týkali len malého počtu používateľov a tí budú určite radi, že Google na nich v aktualizácii myslel.

Aktualizácia sa bude šíriť postupne, no malo by ísť o celkom svižný proces. Skúsenejší používatelia, ktorým sa nechce čakať, môžu navštíviť stránky Google a nainštalovať si novú verziu softvéru manuálne. Odkazy vidíte nižšie.

Download

Factory image

OTA súbor