FaceIt pred pár dňami oznámila, že s Google, resp. YouTube uzavreli zmluvu o exkluzívnom vysielaní zápasov z Counter-Strike: Global Offensive práve na ich platforme. Zmena nastane presne 25. marca. Zápasy sa presúvajú na jednoduchú adresu: www.youtube.com/faceit.

„YouTube fanúšikom ECS ponúka neporovnateľne lepší zážitok z online sledovania,“ povedal Michele Attisani, spoluzakladateľ Faceit. „YouTube je s prehľadom najsledovanejšia platforma pre hráčov na svete, pričom pokračuje s inovovaním, vďaka čomu je perfektnou voľbou pre nový domov Esports Championship Series (ECS),“ dodal.

FacIt doteraz vysielal ECS zápasy na konkurenčnom Twitchi, službe, ktorá má vyše 100 miliónov aktívnych používateľov za mesiac. Mnohí hráči pritom vedia o možnosti pozerať živé vysielanie na YouTube, radšej si však doteraz zvolili Twitch.

„Vieme, že CS:GO komunita už teraz pozerá záznamy a najlepšie momenty zo zápasov na YouTube. Vďaka novému partnerstvu tak na YouTube ponúkneme aj živé vysielanie,“ vysvetlil Ryan Wyatt, šéf herného obsahu na YouTube.