Úvod Zariadenia Xiaomi Yi 4K+. GoPro z Číny natáča v 4K rozlíšení pri 60...

Xiaomi Yi 4K+. GoPro z Číny natáča v 4K rozlíšení pri 60 fps a nechýba USB typ C

0
Xiaomi Yi 4K+

Akčné kamery od Xiaomi, resp. od pridruženej divízie Yi, vždy patrili k cenovo dostupnejšej alternatíve populárnym GoPro kamerám. Za celkom slušnú cenu sme dostali aj slušný obraz.

Akčná kamera prešla inováciou a dostala prívlastok Plus. Xiaomi Yi 4K+ je už high-endom. Svedčí o tom nielen cena, ale aj parametre. Cena kamery je vzhľadom na jej vlastnosti stále veľmi dobrá.

Schopnosťou zaznamenávať video v 4K rozlíšení pri hladkom snímkovaní 60 fps sa v súčasnosti nemôže pochváliť veľa zariadení. S cenou nepresahujúcou 300 eur už vôbec žiadne. Výrobca nevylepšoval dizajn, ale parametre. Kamera vyzerá takmer tak isto ako predošlá generácia.

Xiaomi Yi 4K+

Nový je 14 nm procesor, ktorý je približne dvakrát výkonnejší ako ten v predošlej generácii. Zároveň by mala klesnúť spotreba energie. Spracovanie 4K videa jednoducho obstojný výkon potrebuje.

Snímanie môžete aktivovať aj hlasom, fotografie zachytíte aj v bezstratovom formáte RAW, nechýba súčasné USB typ C alebo 12 Mpx snímač Sony IMX377 s veľkosťou 1/2,3″ a uhlom záberu 155 stupňov. Aby sme nezabudli, batéria má kapacitu 1400 mAh.

Zhotovené snímky si môžete pozrieť priamo na kamere vďaka 2,19″ LCD displeju s rozlíšením 640 x 360 pixelov. Pokojne môže ísť o podmorské fotografie, kedže kamera znesie ponorenie do 40-metrovej hĺbky. Bez špeciálneho puzdra to ale nepôjde.

4K video je dátovo náročné, preto výrobca odporúča použiť dostatočne kvalitnú pamäťovú kartu. Kamera pojme maximálne 128 GB médium a výrobca odporúča microSD karty Transcend Ultimate 633x U3, Sandisk Extreme U3, Sandisk Extreme PRO U3, Lexar 1000x U3, Sony SR-64UX U3 alebo Sandisk Extreme PLUS U3.

Kamera Xiaomi Yi 4K+ sa objavila v ponuke predajcu Geekbuying, pričom pri nej svieti cenovka 287 eur. To samozrejme nie je málo. No ak zavítame na oficiálnu stránku výrobcu GoPro, zistíme, že ich posledný model HERO5 Black stojí až 469 eur. O kvalitné zábery z blížiaceho sa leta by teda nemala byť núdza. Shop, video a všetky detaily nájdete nižšie.

Zobraziť Xiaomi Yi 4K+ kameru

Video

https://www.youtube.com/watch?v=bvwqFAl-wzU