Úvod Smartphony Dohady Prvý pohľad na prototyp smartfónu Xiaomi Mi Mix 2. Ešte väčší displej

Prvý pohľad na prototyp smartfónu Xiaomi Mi Mix 2. Ešte väčší displej

1

Xiaomi Mi Mix prvej generácie bol asi najinovatívnejším smartfónom, aký sme mohli v minulom roku spoznať. Nešlo pri ňom však iba o obrovský displej, ktorý pokrýva takmer celú prednú stranu zariadenia.

Xiaomi Mi Mix bol zhotovený z keramiky a na exkluzivite mu pridala tiež dostupnosť. O zariadenie bol veľký záujem, ktorý nebolo jednoduché pokryť. Xiaomi totižto zvládne vyrobiť iba 10 000 kusov tohto smartfónu mesačne.

Vzhľadom na úspech prvej generácie je logické, že sa dočkáme aj generácie druhej. Riaditeľ spoločnosti Xiaomi uviedol, že aj na tvorbe druhej generácie smartfónu sa bude podieľať francúzsky dizajnér Philip Stark.

Čínska sociálna sieť Weibo nám ponúkla vôbec prvý pohľad na Xiaomi Mi Mix 2. Animácia má zachytávať dizajn prototypu novej generácie zariadenia. To znamená, že vo finále sa môže mierne líšiť, no hlavné znaky zostanú zachované.

Mi Mix 2 Mi Mix 2

Displej by mal opäť narásť. Pri Xiaomi Mi Mix výrobca udáva hodnotu pomeru obrazovky k telu na úrovni 91,3 %. Pri novej generácii má zobrazovací panel pokrývať až 93 % plochy predného panela. Okrem neho sa môžeme pripraviť AMOLED technológiu, QHD rozlíšenie či duálny fotoaparát.

Snímač odtlačkov by mohol dostať ultrazvukovú podobu po vzore modelu Mi 5s a výrobca tiež zapracuje na lepšej odolnosti. Displej môže konečne chrániť odolná vrstva Gorilla Glass.