Úvod Zariadenia Vernee Apollo X s čipsetom Helio X20 sa blíži. Aký výkon ponúkne?

Vernee Apollo X s čipsetom Helio X20 sa blíži. Aký výkon ponúkne?

0
Vernee Apollo X

Vernee Apollo X bude vybavený, okrem 5,5 palcového IGZO displeja alebo 13 Mpx fotoaparátu Sony IMX258, aj čipsetom Helio X20. Ten výrobca spojil so 4 GB operačnou pamäťou a 64 GB úložiskom.

Na trhu môžeme nájsť hneď niekoľko high-end čipsetov, z ktorých každý ponúka nadštandardný výkon. Vernee sa rozhodlo pre Helio X20 od spoločnosti MediaTek hneď z niekoľkých dôvodov.

Prvým je určite cena. Čipsety MediaTek sú ekonomicky dostupnejšie, čo sa nakoniec premietne aj do konečnej predajnej ceny zariadenia. Vo výkone ale nezaostáva. Vernee Apollo X dosiahol v testovaní AnTuTu viac ako 100 000 bodov.

Helio X20 využíva architektúru troch klastrov. V jednom nájdeme usporiadané dve jadrá Cortex-A72 s vysokým taktom 2,5 GHz. Tikať budú pri tých najnáročnejších operáciach, a to aj so štyrmi jadrami Cortex-A53 s taktom 2,0 GHz v rámci druhého klastra.

Vernee Apollo X

Nenáročné operácie, ako prezeranie sociálnych sietí či odosielanie správ, zastreší tretí klaster so štyrmi jadrami Cortex-A53 s najnižším taktom 1,5 GHz. Daná architektúra cieli na čo najlepší výkon pri optimálnej spotrebe energie. V porovnaní s predošlou generáciou tento čipset skonzumuje o 30 % menej energie. Podstatnú rolu ale zohrajú tiež používateľské návyky.

Vernee Apollo X

Grafický čip Mali T880 MP4 pracuje na frekvencii 780 MHz. Vďaka nemu si zariadenie poradí so spracovaním 4K videa alebo náročnými hrami. Odozva na dotyk by nemala trvať dlhšie ako 45 milisekúnd. LTE konektivita je samozrejmosťou a v tomto prípade ide o podporu pre sedem skupín frekvencií v pri 4G štandarde Cat. 6.

Cena a dostupnosť

Vernee Apollo X si zatiaľ kúpiť nemôžeme. Jedinou šancou je predbežná rezervácia, ktorá je spojená so 40-dolárovým zvýhodnením. Čo sa týka konečnej ceny, riaditeľ spoločnosti Vernee už skôr uviedol, že nebude väčšia ako 230 dolárov, čo je slušné. Plná dostupnosť je ohlásená na mesiac apríl.

Oficiálny web, ďalšie detaily ako aj uvedenú nezáväznú rezerváciu, pri ktorej vám bude stačiť iba e-mailová adresa, nájdete v odkaze nižšie.

Rezervácia Vernee Apollo X