Úvod Elektromobilita Tesla Tesla Model S ako kupé a kabriolet? Pozrite si nádherné koncepty talianskeho...

Tesla Model S ako kupé a kabriolet? Pozrite si nádherné koncepty talianskeho dizajnéra

1
© emilano.com

Automobilka Tesla produkuje nielen najrýchlejšie elektromobily na svete, ale asi aj najkrajšie. Hodnotenie vzhľadu je vždy subjektívne, no určite nám dáte mnohí za pravdu.

Tesla v súčasnosti produkuje dva elektromobily a ďalší je na ceste. Tesla Model S ako luxusný sedan, Model X ako prémiové SUV a pred letom začína pilotná produkcia „ľudovejšieho“ elektromobilu s označením Model 3.

V budúcnosti by sme sa mali dočkať aj kompaktnejšieho SUV, ktoré pravdepodobne ponesie označenie Model Y. Tesla sa samozrejme pozerá ešte do väčšej diaľky. V nej vidí napríklad úžitkový elektromobil, väčšiu dodávku alebo rovno veľký elektrický kamión.

Tesla Model S
© emilano.com

Tradičné automobilky majú vo svojom portfóliu oveľa väčšie množstvo typov vozidiel, na ktoré sa zatiaľ Tesla doťahovať nemôže. Zatiaľ. Na emócie a štýl hrajú hlavne karosárske verzie automobilov kupé a kabrio. Tesla, aspoň oficiálne, neplánuje v blízkej budúcnosti produkovať elektromobily koncepcie kupé a kabrio.

Tesla Model S
© emilano.com

To však neznamená, že takéto prevedenia elektomobilov Tesla nemôžeme vidieť. Taliansky dizajnér a grafik Evren Milano sa pustil do úpravy elektromobilu Tesla Model S a výsledky sú skvostné. Taliani sú povestní zmyslom pre štýl a detail, čo platí aj pre segment automobilov (napr. renomovaná spoločnosť Pininfarina).

Tesla Model S
© emilano.com

Dané koncepty nemajú nič spoločné s realitou, no boli by sme radi, keby mali. Snáď sa Elon Musk inšpiruje.