Úvod Aplikácie Na Spotify sa neťahá ani Apple Music či Deezer. Počet predplatiteľov je...

Na Spotify sa neťahá ani Apple Music či Deezer. Počet predplatiteľov je rekordný

21

Hudobná služba Spotify dosiahla nový miľnik, ktorým získala väčší náskok pred konkurentmi. Počet predplatiteľov slušby stúpol o 25 %, a to len za posledných šesť mesiacov.

Za hudobnú službu v septembri minulého roka platilo 40 miliónov ľudí. Aktuálne to už je až 50 miliónov predplatiteľov. Pre porovnanie, služba Apple Music20 miliónov predplatiteľov a Deezer neprekonal ani hranicu desiatich miliónov predplatiteľov.

Spotify však neprezradilo údaj o celkovom počte používateľov. Ten bude logicky enormnejší. Mnohí službu používajú v bezplatnom režime, ktorý je spojený s audio reklamou. Mesačné predplatné stojí 5,99 €, pričom mu predchádza 30-dňové skúšobné obdobie.

Využiť tiež môžete rodinný balíček predplatného, ktorý stojí 8,99 €. Za tieto peniaze môžu službu používať ďalší piati členovia rodiny. Napriek úspechom sa službe Spotify po finančnej stránke príliš nedarilo. Tento rok sa však očakáva, že Spotify dosiahne po prvýkrát ziskovosť.

Služba Spotify

Služba Spotify vznikla v roku 2008 vo švédskom Štokholme, kde doteraz aj sídli. Spotify ale plánuje expandovať do mesta New York a vytovrí tam až 1000 nových pracovných miest.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spotify.music“]

Používate aj vy Spotify alebo máte v obľube iný zdroj hudby?