Úvod Smartphony Aktualizácie Vlastníte Sony Xperia Z5? Očakávajte aktualizáciu, ktorá odstráni nepríjemný problém

Vlastníte Sony Xperia Z5? Očakávajte aktualizáciu, ktorá odstráni nepríjemný problém

1
Sony Xperia Z5

Spoločnosť Sony Mobile začala v minulom mesiaci aktualizovať niekoľko svojich zariadení na najnovší Android 7.0 Nougat. Medzi nimi bola aj Xperia Z5, pričom aktualizácia nepriniesla iba vylepšenia, ale aj problémy. 

Vlastníci spomínaného smartfónu Sony Xperia Z5 sa po aktualizácii sťažovali na nedostatočnú hlasitosť zvuku pri hlasovom hovore. Výrobca na problém promptne zareagoval a prisľúbil jeho odstránenie.

Nedostatok odstráni ďalšia pripravovaná aktualizácia, ktorá bude k dispozícii už na budúci mesiac (apríl). Update sa bude šíriť postupne po rôznych regiónoch sveta, čiže u nás sa môže objaviť začiatkom mesiaca, alebo aj na jeho konci. Existujúci problém každopádne vyrieši na každom smartfóne Xperia Z5.

Xperia Z5

Spoločnosť Sony ponúka aj alternatívne či skôr dočasné riešenie. Ak daným problémom trpí aj váš smartfón, po aktualizácii OS na verziu Nougat je na mieste vykonať obnovu výrobných nastavení. Nezabudnite si však predtým zálohovať všetky dôležité dáta, ktoré máte v smartfóne uložené.

V tomto prípade ide našťastie o menej závažnú, no stále nepríjemnú chybu, ktorá má softvérové korene. Horšie sú na tom napríklad prémiové smartfóny Google Pixel, z ktorých niektoré trpia nefunkčným mikrofónom. V tomto prípade ide o chybu hardvérovú, čiže je potrebný servisný zásah, poprípade výmena vadného smartfónu za nový a funkčný.

TIP: Ďalšia novinka od Sony. Toto je projektor, ktorý premení akýkoľvek povrch na dotykovú plochu