Úvod Zariadenia Sony Xperia XA1 mieri do Európy. Bude lacnejšia ako sa očakávalo

Sony Xperia XA1 mieri do Európy. Bude lacnejšia ako sa očakávalo

0
Xperia XA1

Spoločnosť Sony Mobile predstavila na podujatí Mobile World Congress 2017 hneď niekoľko smartfónov. Popri high-end zariadení Xperia XZ Premium sme videli premiéru aj dvoch noviniek zo strednej triedy. 

Ide o modely Xperia XA1 a Xperia XA1 Ultra, pri ktorých výrobca avizoval tiež trhovú dostupnosť a cenu. Teda aspoň prvého menovaného smartfónu. Model s prívlastkom Ultra má doraziť na vybrané trhy až v priebehu leta.

Sony Xperia XA1 sa mala na pultoch predajní objaviť 26. apríla s cenou 299 dolárov, po prepočte približne 291 eur. Popredný britský predajca clove.co.uk však už tento model uviedol do predpredaja a rovno so zaujímavou cenou. Model Xperia XA1 ponúka za 229 libier, teda asi 261 eur. Predajca hlási očakávanú dostupnosť od 10. apríla 2017. Sony Xperia XA1 bude k dispozícii v čiernom, zlatom, ružovom a bielom prevedení.

Sony Xperia XA1

Aj keď ide o zariadenie zo strednej triedy, jeho fotoaparát má vyššie ambície. Xperiu XA1 poháňa čipset MediaTek, nechýba 3 GB RAM, 32 GB úložisko a najnovší Android 7.0 Nougat. Najväčším lákadlom bude 23 Mpx Sony Exmor RS 1/2.3” foto senzor (ekv. 24 mm objektívu) s clonou f/2.0, hybridným ostrením a SteadyShot stabilizáciou. Na prednej strane nájdeme 8 Mpx kameru.

Xperia XA1 Ultra zatiaľ cenovku nedostala, no určite bude väčšia. Svedčia o tom lepšie parametre a hlavne väčší a jemnejší displej. Detaily o oboch zariadeniach nájdete v minulom článku z oficiálneho predstavenia.

K TÉME: Sony Xperia XA1 a XA1 Ultra oficiálne: Stredná trieda a skvelý fotoaparát