Úvod Zariadenia Smartphony Sony má ďalšiu novinku. Cenovo dostupný smartfón Xperia L1 príde aj do...

Sony má ďalšiu novinku. Cenovo dostupný smartfón Xperia L1 príde aj do Európy

0
Sony Xperia L1

Sony Mobile, divízia populárneho japonského výrobcu, sa v poslednom období rozbehla. Na MWC 2017 sme videli premiéry hneď niekoľkých smartfónov a aktuálne ich doplnil ďalší s názvom Xperia L1.

Spoločnosť Sony ho predstavila bez väčších ovácií. V podstate neponúka nič prevratné, no slúžiť by mal ako elegantný a hlavne cenovo dostupný smart spoločník. Smartfón napríklad charakterizuje dual SIM funkcionalita, tradičný Xperia dizajn a 5,5-palcový HD 720p displej.

Názov Xperia L1 by mohol odkazovať na Xperia L smartfón z roku 2013, no nie je to tak. Novinka s rokom narodenia 2017 je štíhlejšia a štýlovejšia. O výkon smartfónu sa bude starať 64-bitový procesor z dielne MediaTeku, ktorého štyri jadrá budú taktované na frekvenciu 1,45 GHz.

Pamäťové kapacity 2 GB RAM a 16 GB ROM bude možné obohatiť o ďalších 256 GB v rámci rozšíriteľného microSD úložiska. Bežné sú aj 13 Mpx a 5 Mpx fotoaparáty. Sony Xperia L1 príde už z výroby s predinštalovaným OS Android vo verzii Nougat. Výdrž bude mať na starosti 2620 mAh akumulátor.

Sony Xperia L1

Sony pridá vlastné používateľské prostredie, ktoré nadelí funkcionalitu navyše. Ide napríklad o osobné režimy. Hlasitosť zvonenia, jas displeja, notifikácie a ďalšie nastavenia sa môžu automaticky zmeniť podľa toho, kde ste a čo robíte.

Dostupnosť a cena

Sony Xperia L1 bude dostupná koncom apríla na vybraných trhoch, vrátane toho európskeho. Nájdeme ju aj v predajniach v Severnej Amerike, Latinskej Amerike, na Strednom východe, v Afrike a v Ázii. Osobný vkus odzrkadlí biele, čierne a ružové farebné prevedenie.

Konkrétna cena je zatiaľ neznáma, Sony však avizuje veľmi dostupnú predajnú sumu. O „dostupnej cene“ má však každý vlastné predstavy. S blížiacim sa dátumom trhového uvedenia sa určite objavia presnejšie informácie o cene, ktoré vám následne prinesieme.