Úvod Výrobcovia Čipsety Snapdragon 835 a Kirin 960 boli prekonané vo výkonnostnom teste

Čipsety Snapdragon 835 a Kirin 960 boli prekonané vo výkonnostnom teste

4

Zdá sa, že sa Samsungu podarilo vyrobiť asi najvýkonnejší mobilný procesor. Čipset Exynos 8895 sa vôbec po prvý krát objavil v testovacom štandarde Geekbench a prekvapil vysokým skóre.

To dokonca prekonalo aj čipsety Snapdragon 835 a Kirin 960 od Huawei. Aj keď sa pri očakávaných smartfónoch Galaxy S8 a Galaxy S8+ najviac skloňuje práve čipset Snapdragon 835, existovať bude aj ekvivalent s procesorovou sadou Exynos 8895. Dostupnosť tejto varianty bude závisieť od konkrétneho trhu.

Čipset Exynos 8895 bol v testovacom štandarde Geekbench identifikovaný so zariadením Samsung  SM-G955F. Toto označenie má patriť modelu Galaxy S8+. Výkonnostný rozdiel oproti konkurencii nie je priepastný, no predsa existuje. Keďže vlajkové lode kórejského giganta ešte po oficiálnej stránke vlastne neexistujú, v testovaní sa mohla objaviť predprodukčná vzorka zariadenia. Nemusela tak disponovať finálnou verziou softvéru, resp. konečným nastavením čipsetu.

Samozrejme, vysoké bodové hodnotenie v testovacích aplikáciach neznamená všetko. Dôležitejší je celkový používateľský komfort, ktorý odráža stabilný softvér, výdrž na jedno nabitie, či pohodlnú manipuláciu so zariadením a jeho funkciami. Tieto fakty overíme až za pár týždňov v recenzii, no pokiaľ si zakladáte na číslach, aktuálny rebríček môžete vidieť nižšie.

GeekBench 4 multi-core test

Exynos 8895

GeekBench 4 single-core test

Exynos 8895