Úvod Výrobcovia Nokia NOKIA: Šéf marketingu pre východnú Európu priblížil ceny a dostupnosť nedávno predstavených...

NOKIA: Šéf marketingu pre východnú Európu priblížil ceny a dostupnosť nedávno predstavených smartfónov

0
Osmo Mobile 2

Ak si brúsite zuby na niektorý z nedávno predstavených smartfónov reinkarnovanej značky Nokia, máme pre vás pár dôležitých informácií. Prezradil ich šéf marketingu fínskeho konzorcia HMD Global.

Tomislav Himbele má na starosti marketing pre východnú Európu a zúžil doteraz nekonkrétne obdobie trhovej dostupnosti nových smartfónov Nokia. Tie boli predstavené na podujatí Mobile World Congress 2017 minulý mesiac. Išlo o zariadenia Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 a v neposlednom rade o Nokiu 3310.

Podľa Tomislava budú všetky smartfóny Nokia (aj Nokia 3310) dostupné na trhu v Európe v druhom štvrťroku 2017. Aj keď už mnohé európske obchody spustili systém predpredaja pre dané modely, zákazníci sa k nim skôr ako v polovici mesiaca máj nedostanú.

smartfóny Nokia

Ceny

Nie je žiadnym tajomstvom, že si budeme môcť kúpiť smartfóny Nokia aj u nás, na Slovensku. Konzorcium HMD Global, pod ktoré značka Nokia patrí, pripomína, že ceny sa môžu v jednotlivých krajinách (mierne) líšiť. Dôvodom je rôzna hodnota dane z pridanej hodnoty (DPH), ktorú si uplatňujú krajiny EU.

Nokia 3 má stáť 139 €, Nokia 5 – 189 €, Nokia 6 – 229 € a legenda Nokia 3310 – 49 eur. Odporúčané ceny sú teda posadené relatívne nízko a uvidíme, ako sa s nimi vysporiadajú predajcovia pôsobiaci v našej krajine.

Nové Nokie nebudú lákať len na spravodlivú cenovku, ale napríklad aj na čistú formu operačného systému Android v najnovšej verzii Nougat. Výrobca systém nezaťažil žiadnou nadstavbou, čiže môžeme predpokladať hladký, rýchly a spoľahlivý chod systému. Skutočnosť preveríme pri plánovanom testovaní.