Úvod Smartphony Predstavenie Samsung Galaxy Xcover 4 oficiálne: Odolný, pre Európu a nie príliš drahý

Samsung Galaxy Xcover 4 oficiálne: Odolný, pre Európu a nie príliš drahý

0
Galaxy Xcover 4

Kórejský gigant Samsung dnes bez väčších ovácií predstavil nového člena rodiny odolných smartfónov Xcover, model Galaxy Xcover 4. Tak ako jeho predchodcovia, aj tento model je zhotovený s dôrazom na odolnosť.

Samsung Galaxy Xcover 4 je samozrejme ovenčený krytím IP 68. To znamená, že ho môžete ponoriť do 1,5 metrovej hĺbky (max. 30 min.) a je úplne odolný voči aj jemnému prachu. Robustnejší smartfón dokáže pracovať pri nízkych, či naopak, vyšších teplotách, o čo sa pre zmenu postarala armádna certifikácia MIL-STD 810G.

Samsung Galaxy Xcover 4 neponúka vrcholové špecifikácie, ktoré by súperili s vlajkovými modelmi konkurencie. Jeho účelom je hlavne vydržať. 4,99 palcový TFT displej obdržal HD 720p rozlíšenie. Procesor, ktorého štyri jadrá tikajú na frekvencii 1.4 GHz, kooperuje s 2 GB kapacitou RAM štandardu LPDDR3.

Galaxy Xcover 4

Zo 16 GB úložiska je pre používateľov dostupných 10,1 GB, čo zrovna veľa nie je. Z časti to zachraňuje slot na microSD karty, ktorý pojme 256 GB médium. 2800 mAh batéria zabezpečí energiu aj pre 13 Mpx a 5 Mpx fotoaparáty.

Samsung Galaxy Xcover 4 beží na platforme OS Android 7.0 Nougat, jeho displej môžete ovládať aj v rukaviciach a výrobca hovorí o fotoaparáte, ktorý je veľmi citlivý na svetlo (clona f/1.9). Obstojné snímky by ste tak mali vyčarovať aj v nepriaznivejších podmienkach, do ktorých toto zariadenie v podstate patrí.

Cena a dostupnosť

Pri smartfónoch s logom Samsung sa nízke ceny nezvyknú skloňovať. Aj keď Galaxy Xcover 4 neohuruje parametrami, pridaná hodnota vyššej odolnosti môže vyhovovať aktívnejším používateľom alebo tým, ktorí sa pohybujú/pracujú v nehostinejších podmienkach.

Galaxy Xcover 4

Samsung Galaxy Xcover 4 bude dostupný len v čiernej farbe a v apríli tohto roku zamieri na európske trhy. Avizovaná cena – prekvapivých 259 eur.