Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Potvrdené: Samsung Galaxy S8 príde s digitálnym AI asistentom Bixby!

Potvrdené: Samsung Galaxy S8 príde s digitálnym AI asistentom Bixby!

1
Bixby

Už niekoľko týždňov, alebo skôr mesiacov, sa špekuluje o tom, že Samsung vyvíja nového digitálneho asistenta, ktorý bude využívať prvky umelej inteligencie vyplývajúce zo strojového učenia. 

Samsung pre tieto potreby zakúpil softvérovú spoločnosť VIV Labs, ktorá sa zaoberá práve vývojom umelej inteligencie. Dnes vieme, že digitálny AI asistent od Samsungu sa bude nazývať Bixby a dokonca môže zamieriť aj do iných zariadení Samsungu, nielen do vlajkových lodí Galaxy S8 a Galaxy S8+.

Detaily potvrdzuje talianska internetová stránka kórejského giganta, kde sa tieto informácie objavili. Nájdete ju na tejto adrese. Bixby od Samsungu bude minimálne tak dobrý, ak nie lepší, ako konkurencia Siri (Apple), Cortana (Microsoft) či Google Asisstant. Bixby bude s nami komunikovať v ôsmich jazykoch a už teraz môžeme s istotou predpokladať, že slovenčina medzi nimi nebude. V budúcnosti sa ale možno dočkáme aj my.

Samsung Galaxy S8
Očakávaná podoba Samsung Galaxy S8

Predstavenie

Čo všetko Bixby dokáže sa dozvieme už 29. marca 2017, kedy túto technológiu Samsung priblíži počas oficiálneho predstavenia smartfónov Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+. Predstavenie sa bude odohrávať na dvoch miestach súčasne, v Londýne a v New Yorku.