Úvod Smartphony Aktualizácie Samsung odkladá aktualizáciu na Android Nougat pre Galaxy S6 a Galaxy S6...

Samsung odkladá aktualizáciu na Android Nougat pre Galaxy S6 a Galaxy S6 edge

16
Samsung Galaxy S6 edge

Vlajkové lode kórejského Samsungu z roku 2015 stále používa veľké množstvo spokojných zákazníkov. Tých určite potešila dávnejšia správa, že Galaxy S6 aj Galaxy S6 edge obdržia aktualizáciu na najnovšiu verziu operačného systému Android.

Radosť však vystriedalo mierne sklamanie. Aktualizácia na verziu OS Android 7.0 Nougat mala byť uvoľnená už v uplynulom mesiaci. Nestalo sa tak. Podľa informácie, ktorá pochádza z oficiálneho konta spoločnosti Samsung na sociálnej sieti Twitter vo Veľkej Británii, je aktualizácia odložená.

Dôvody sú zrejmé a smerujú k nedostatočnej kvalite aktualizácie, resp. inovovaného softvéru, ktorý mali spomínané modely smartfónov obdržať. Momentálne nie je jasné, kedy bude aktualizácia naozaj dostupná.

Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 aj Galaxy S6 edge sú dva roky staré, čiže ich aktualizačný cyklus končí. Update na verziu Nougat tak bude posledný, ktorý tieto zariadenia dostanú. Na jednu stranu je rozhodnutie Samsungu vítané. Je namieste s aktualizáciou počkať a pripraviť ju v maximálnej kvalite, ako keby sa mali užívatelia po aktualizácii potýkať s nestabilným alebo nekorektne pracujúcim softvérom.

Na druhú stranu by mohol kórejský gigant harmonogram aktualizácii pripravovať dôslednejšie. Používatelia aktualizáciu bez výnimky očakávali a utrpieť tak môže dôvera zákazníkov voči spoločnosti.