Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Prešľap Samsungu? Rozpoznanie tváre na Galaxy S8 oklamete fotkou

Prešľap Samsungu? Rozpoznanie tváre na Galaxy S8 oklamete fotkou

12

Aktualizácia 3. apríla o 10:40: Doplnené o vyjadrenie Samsungu.

Samsung Galaxy S8 v sebe nesie najviac funkcií zabezpečenia z akéhokoľvek iného smartfónu na trhu. Telefón môžete odblokovať vzorom, pinom, snímačom odtlačkov prstov, skenerom dúhovky a dokonca aj funkciou rozpoznania tváre.

Práve posledná menovaná funkcia je cieľom aktuálnej kritiky. Funguje tak, že telefónu ukážete svoju tvár a on sa odomkne doslova za desatiny sekundy. Vyzerá to však tak, že nie je tak bezpečná, ako Samsung dúfal.

Po internete totiž koluje video, ktoré odhaľuje vážne zlyhanie, pri ktorom sa S8 odblokovala aj po tom, ako zbadala fotografiu „majiteľa“. Párkrát síce fotografiu odmietla, nakoniec však sa však odblokovala.

Zatiaľ nie je jasné či Samsung plánuje vylepšiť technológiu rozpoznania tváre tak, aby dokázala rozlíšiť reálneho človeka od fotografie. Dá sa však predpokladať, že áno. Je nutné podotknúť, že nejde o bežnú fotografiu, ktorú by ste „cvakli“ veľmi jednoducho. Musela byť odfotená pod presným uhlom a vzdialenosťou.

Na situáciu ohľadom rozpoznania tváre na Galaxy S8 zareagoval aj Samsung. Do redakcie nám prišlo toto vyjadrenie: „Galaxy S8 poskytuje rôzne úrovne biometrickej autentizácie, pričom najvyššími úrovňami sú overenie prostredníctvom snímača očnej dúhovky a čítačkou odtlačkov prstov. Navyše, Galaxy S8 používateľom ponúka viacero možností odomknutia svojich telefónov a to prostredníctvom oboch biometrických možností zabezpečenia, a pohodlnejšími možnosťami, ako potiahnutím a rozpoznaním tváre.

Samsung na zraniteľnosť technológie upozorňuje priamo v zariadení.

Čo poviete? Je to zo strany Samsungu zlá implementácia? Mal použiť niečo ako 3D kameru alebo mu to dokážete odpustiť? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie!