Úvod Zariadenia Nokia 3, Nokia 5, a Nokia 3310 v prvom európskom predpredaji. Takéto...

Nokia 3, Nokia 5, a Nokia 3310 v prvom európskom predpredaji. Takéto sú ceny

0
Nokia 5

Fínska Nokia je oficiálne späť v hre a na podujatí MWC nebolo azda najskloňovanejšej značky. Pozornosť na seba strhla hlavne reinkarnovaná Nokia 3310.

Nokia 3310 skôr predstavuje vysokú školu marketingu ako zariadenie, o ktoré by sa trhali masy. Fínske konzorcium HMD Global, ktoré značku Nokia vlastní a zastrešuje, získalo vďaka Nokii 3310 až neočakávanú vlnu pozornosti.

Táto pozornosť otvorila brány oveľa použiteľnejším zariadeniam z aktuálneho portfólia Nokie. Samozrejme ide o smartfóny Nokia 3, Nokia 5 a Nokia 6. Prvé dva menované modely sa objavili v predpredaji holandského online predajcu Belsimpel.

Vďaka nemu sme tak získali pohľad na ceny oboch modelov. Nokia 3 je spojená s cenou 139 eur, Nokia 5 so sumou 189 eur a Nokia 3310 je nacenená tiež, na 59 eur. Nokia 3310 sa objavila aj na stránkach jedného z popredných slovenských predajcov. Alza.sk hovorí o cene 54,90 eur, no predobjednať alebo rovno objednať sa ešte nedá.

Nokia

Nokia 3310

Dostupnosť

Holandský e-shop nehovorí o konkrétnom dátume dostupnosti. Vidieť môžeme len tradičnú frázu „čoskoro k dispozícii“. My však vieme, že nové smartfóny Nokia budú v Európe dostupné od druhého štvrťroku 2017. Naša krajina nebude výnimkou.

Nové Nokie budú predstavovať rozumnú voľbu pomeru ceny voči výbave, ktorú mnohí nachádzajú v zariadeniach čínskych výrobcov. Novým Nokiám hrá do karát napríklad použitie čistej formy operačného systému Android, ktorý by tak mal pracovať svižne a stabilne. Na nové Nokie sa samozrejme neskôr pozrieme detailnejšie a ich (ne)kvality zhodnotíme v recenzii, poprípade vo videu.