Úvod Zariadenia Smartwatch Čo majú spoločné Movado, Tommy Hilfiger a Hugo Boss s OS Android?

Čo majú spoločné Movado, Tommy Hilfiger a Hugo Boss s OS Android?

0

Tommy Hilfiger a Hugo Boss nie sú zrovna značky, ktoré by boli spájané s technológiami alebo nebodaj so softvérom v podobe operačného systému. Po marci 2017 to však bude inak.

Movado, Tommy Hilfiger a Hugo Boss vyrobia inteligentné hodinky, ktoré budú bežať na platforme Android Wear 2.0. V podstate ale ide o jednu spoločnosť, keďže značky Tommy Hilfiger a Hugo Boss vlastní skupina Movado.

Movado má na nových inteligentných hodinkách spolupracovať priamo s internetovým gigantom Google. O pripravovaných inteligentných hodinkách toho veľa známeho nie je, predsa len ale pár informácií máme.

Prvý model sa bude volať Movado Connect a predstavený bude na podujatí Baselworld, ktoré sa koná koncom marca. Ide o veľtrh hodinárskeho a šperkárskeho priemyslu, ktorého história siaha až do roku 1917. Tohtoročné podujatie sa koná vo švajčiarskom meste Bazilej. Movado Connect nebudú lacné. Ich cena bude začínať na 495 dolároch. Určené budú pre pánov a ponúknu päť rôznych prevedení, aby vyhoveli každému osobnému štýlu.

Čo sa týka hodiniek s logom Tommy Hilfiger alebo Hugo Boss, o tých neexistujú žiadne informácie. Trhová dostupnosť je ale naplánovaná na jeseň. Samsung, Huawei alebo napríklad LG už vyrobili veľmi kvalitné inteligentné hodinky. Stále však ide o technologické spoločnosti aj keď na vývoji hodiniek spolupracovali s rôznymi odborníkmi z hodinárskeho priemyslu.

Hilfiger
Gear S3 – prémiové inteligentné hodinky od Samsungu dostanú značkovú konkurenciu

Pokiaľ hodinky vyrobí skúsená hodinárska spoločnosť a softvér spoločnosť softvérová, výsledkom môže byť veľmi kvalitný produkt s príkladným dizajnom, spracovaním a skvelými smart funkciami. Dobrým príkladom je model TAG Heuer Connected, ktorý bol predstavený koncom roka 2015. Ten sa síce predáva za 4-cifernú sumu, no kvalitu a štýl mu nemožno uprieť. Viac sa o týchto hodinkách dozviete v minulom článku z predstavenia.