Úvod Smartphony Aktualizácie Nová verzia používateľského prostredia MIUI 8.2 mieri do ďalších zariadení

Nová verzia používateľského prostredia MIUI 8.2 mieri do ďalších zariadení

1

Spoločnosť Xiaomi len pred pár dňami vydala novú alebo skôr inovovanú verziu používateľského prostredia MIUI 8.2. Aktualizácia sa už šíri a aktuálne dobieha dve vlajkové lode.

Stabilná verzia softvéru MIUI 8.2 mieri do smartfónov Xiaomi Mi Mix a Xiaomi Mi Note 2. Na rad prídu aj ostatné modely, no budeme si musieť ešte nejaký ten čas počkať. Ďalším na rane bude obľúbený Xiaomi Mi5. Niektoré staršie Xiaomi Mi a Xiaomi Redmi smartfóny už update obdržali.

Čo sa týka noviniek prostredí, je ich niekoľko. Úpravy vzhľadu sa dočkali niektoré ovládacie prvky v prostredí, mierne pozmenené je ich rozloženie v notifikačnej zóne a úplne nové sú zvuky systému, upozornení a zvonení.

V nastaveniach pribudli možnosti úprav pre domácu obrazovku, plávajúce oznámenia sa už nebudú zobrazovať pri aktívnom režime nerušiť a nová je antivírusová ochrana.

Tá preverí bezpečnosť aplikácií, ktoré užívatelia budú inštalovať mimo obchodu Google Play. Vo všeobecnosti je inštalovanie .apk súborov považované za nebezpečné. Napriek novej ochrane by sme boli aj tak opatrní.

MIUI

Pri UI MIUI vám odporúčame navštíviť stránku miuios.cz, kde nájdete upravené verzie softvéru pre našu lokalitu aj so slovenským a českým prekladom. Na tejto oficiálnej komunitnej stránke nájdete aj rôzne rady a návody, ktoré sa týkajú Xiaomi zariadení a pridruženého softvéru.

Navštíviť miuios.cz