Úvod Smartphony Dohady Meizu plánuje predstaviť vlajkovú loď s čipsetom Snapdragon 835 a duálnym fotoaparátom

Meizu plánuje predstaviť vlajkovú loď s čipsetom Snapdragon 835 a duálnym fotoaparátom

3

Čínsky výrobca Meizu a spoločnosť Qualcomm nemajú príliš dobré vzťahy. Pošramotili ich patentové spory, ktoré sa týkali 3G a LTE konektivity. Zdá sa, že sa obe spoločnosti dohodli a uzavreli mier. 

Svedčia o tom nedávne správy z domovskej krajiny výrobcu Meizu, ktoré hovoria o pripravovanom vlajkovom smartfóne s očakávaným označením Pro 7. Pokiaľ niektorý z modelov Meizu vlastníte, pod jeho kapotou vo väčšine prípadov nájdete čipset výrobcu MediaTek alebo tiež Exynos od Samsungu.

Vlajková loď od Meizu má byť vybavená zatiaľ najvýkonnejším kusom kremíka spoločnosti Qualcomm, čipsetom Snapdragon 835. Výrobca okrem neho pridá aj duálne prevedenie fotoaparátu či zakrivený displej. Tento rok sa má objaviť aj ďalší smartfón, ktorý bude poháňať čipset Snapdragon 660. Môže ísť o Mini, resp. Lite verziu vlajkovej lode.

Meizu
Snímka z internej prezentácie Meizu

Novinku však skôr ako v lete neuvidíme. Po čipsete Snapdragon 835 je veľký dopyt. Podstatnú časť dodávok si rezervoval Samsung Galaxy S8 a vo fronte stoja tiež ďalší výrobcovia. Napríklad LG alebo HTC sa museli pri svojich nových vrcholových modeloch prikloniť k minuloročnej procesorovej sade Snapdragon 821. Ak by chceli použiť čipset Snapdragon 835, novinky by predstavili podstatne neskôr.

Smartfóny Meizu sú veľmi obľúbené na domácej pôde v Číne, ale aj napríklad v Rusku. Svojich zákazníkov si našli tiež v Európe. Meizu teda málo smartfónov nepredáva, z čoho nevyťaží len samotný výrobca, ale aj Qualcomm.  V roku 2016 Meizu predalo rekordný počet smartfónov. Bolo ich 22 miliónov kusov a na podujatí MWC 2017 tento výrobca predviedol superrýchlu nabíjačku, ktorá dokázala nabiť akumulátor do plnej kapacity za krátkych 20 minút.