Úvod Sociálne siete Instagram Instagram s novinkami. Dvojstupňové overenie a čiastočná cenzúra

Instagram s novinkami. Dvojstupňové overenie a čiastočná cenzúra

0
Instagram
Foto-sociálna sieť Instagram napreduje nielen vďaka rastúcemu počtu používateľov, ale aj vďaka novým funkciám. Tie, aspoň zatiaľ, vylepšujú používateľský zážitok z aplikácie. 

Naposledy sme sa dočkali vylepšenia, ktoré nám umožnilo zdieľať viac fotografií v rámci jedného príspevku. V jednom zdieľanom albume sa môže nachádzať až desať fotografií, vďaka čomu nie je potrebné spamovať nástenku ostatných používateľov niekoľkými samostatnými fotografiami napríklad z dovolenky alebo iného zaujímavého miesta.

Instagram v zavádzaní noviniek pokračuje a najnovšie sa zameral na bezpečnosť. Po novom budeme môcť používať tzv. dvojstupňové overenie, ktoré je devízou aj iných veľkých aplikácií s osobnejším obsahom. Overenie bude pracovať tak, ako všade inde. Po jeho zapnutí budete musieť prihlásenie potvrdiť unikátnym kódom, ktorý obdržíte formou SMS správy.

Na prvý pohľad môže spraviť rozruch čiastočná cenzúra, ktorú Instagram zavádza. Predstavitelia spoločnosti ju ale zaviedli veľmi inteligentným spôsobom. Niektoré snímky sa vám môžu zobraziť ako rozmazané a s upozornením, že ide o citlivý obsah. Fotografia sa vám zobrazí až potom, čo na ňu kliknete.

Instagram

Hlavne počas leta môže ísť o snímky osôb v tesnejších plavkách a iné fotografie podobného charakteru. Pozor, čiastočná cenzúra nebude aplikovaná systémovo a automaticky. Cenzurované budú len tie fotografie, ktoré nahlásia sami používatelia. Po technickej stránke však nebudú porušovať pravidlá sociálnej siete Instagram. Nahota je na Instagrame vo všeobecnosti zakázaná a takéto snímky Instagram okamžite, resp. za veľmi krátku chvíľu odstráni.

Táto novinka tak bežným užívateľom robiť problémy nebude. Ak budete chcieť zahalenú snímku vidieť, postačí sa jej dotknúť. Novinka však narobí vrásky profilom, ktoré získavajú popularitu práve vďaka snímkam, ktoré stoja na hrane pravidiel Instagramu a akceptovateľnej, verejne publikovanej nahoty. Každopádne by mal byť Instagram po poslednej aktualizácii bezpečnejším digitálnym miestom.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.android“]