Úvod Huawei Huawei P10 Huawei P10 je obrovský hit: V Číne za 1 minútu vygeneroval predaje...

Huawei P10 je obrovský hit: V Číne za 1 minútu vygeneroval predaje v hodnote 13,4 miliónov eur

6
Zdroj: GSMArena

Huawei je posledných pár rokov priam nezastaviteľný. Jeho mobilná divízia servíruje jeden vynikajúci smartfón za druhým. Včera sa na čínsky trh, ktorý je jeden z najdôležitejších na svete, dostali aj dve novinky – Huawei P10 a P10 Plus. Predajca JD.com, ktorý ho mal v ponuke ich predal toľko kusov, že vygeneroval obrovskú sumu.

Krátko po tom, ako sa zariadenia začali predávať už predajca vyrukoval so zaujímavou štatistikou. E-shop oznámil, že jednu jedinú minútu predaje Huawei P10 a P10 Plus vygenerovali tržby v hodnote viac ako 100 miliónov čínskych juanov, čo je v prepočte vyše 13,4 miliónov eur.

To, že sa takáto sumička „vyzbierala“ len za jednu minútu nás privádza k záveru, že P10 a P10 Plus budú podobne, ako ich predchodcovia, extrémne úspešnými zariadeniami. Nejde pritom o dvakrát lacné smartfóny, dokonca ani v Číne. Najlacnejšia verzia Huawei P10 so 4 GB RAM a 64 GB úložiskom v prepočte stojí 510 €, zatiaľ čo najdrahší Huawei P10 Plus stojí až 750 €.

Keď by sme si to teda rozpočítali, dá sa predpokladať, že si ľudia za jednu minútu kúpili zhruba 20 až 25 tisíc kusov noviniek. Slušný výkon! Plánujete do Huawei P10 alebo P10 Plus investovať aj vy?