Úvod Smartphony Dohady Nová vlajková loď HTC U má prísť už čoskoro. Prinesie aj inovatívne...

Nová vlajková loď HTC U má prísť už čoskoro. Prinesie aj inovatívne ovládanie

3
HTC U

Posledné novinky spoločnosti HTC nesú označenia U Ultra a U Play. Prerastený lesklý smartfón s prídavným sekundárnym displejom dopĺňa model strednej triedy s podobnými charakteristickými znakmi.

Vzhľadom na parametre, veľkosť a výbavu sa zvykne model U Ultra označovať ako vlajková loď. Výrobca aj tak nemá v talóne nič lepšie, čiže je označenie na mieste. U Ultra ale zamieri do úzadia. Taiwanský výrobca má v priebehu apríla predstaviť skutočnú a nekompromisnú vlajkovú loď, ktorá sa na pultoch predajní objaví v máji.

Nie sme si istí, či je toto načasovanie správne. Samsung do propagácie Galaxy S8 investuje nemalé prostriedky a nové HTC U môže byť zbytočne prehliadané. Podľa zatiaľ neoficiálnych informácií má totižto isť o skutočne zaujímavý kúsok.

Vlastnosti

HTC U má byť oficiálny maloobchodný názov, ktorý nahradil pracovné pomenovanie HTC Ocean. Tento model sme už neraz spomínali, pričom zaujal inovatívnou koncepciou ovládania prostredníctvom dotykových plôch umiestnených priamo do rámu zariadenia.

Ovládanie bolo dosť netradičné, preto sa uvažovalo, že zostane iba konceptom. Aspoň pre súčasnosť. Správy však hovoria, že nová vlajková loď bude touto funkcionalitou skutočne obohatená. Nazývať sa bude Edge Sense a bude plne prispôsobiteľná.

Asi nikoho neprekvapí použitie výkonnostnej jednotky Snapdragon 835 či 5,5-palcového QHD displeja. Na zadnej strane sa má usídliť 12 Mpx snímač Sony IMX362 (f/2.0, 1.4 μm, Dual Pixel focus) a na strane prednej až 16 Mpx selfie senzor Sony IMX351.

64 GB, resp. 128 GB úložisko bude možné rozšíriť pomocou pamäťových kariet. Zatiaľ nepadlo žiadne slovo o kapacite RAM, no to vôbec nevadí. Výrobca určite siahne po minimálne 4 GB kapacite. Operačný systém Android 7.1 Nougat bude na palube už od výroby, rovno s používateľským prostredím Sense 9.

HTC si novinku dobre stráži, keďže sa zatiaľ neobjavili žiadne uniknuté fotografie či skice zariadenia. Vychádzať ale môžeme z konceptu HTC Ocean, ktorý si aj s jeho netradičným ovládaním môžete prezrieť vo videu nižšie.