Úvod Smartphony Aktualizácie HTC One A9 dostáva aktualizáciu na Android Nougat aj Európe

HTC One A9 dostáva aktualizáciu na Android Nougat aj Európe

1

Spoločnosť HTC dnes začala v Európe rozposielať aktualizáciu pre svoj model smartfónu s označením One A9. Aktualizácia prichádza neskôr, ako výrobca pôvodne sľúbil. 

Samozrejme, lepšie neskoro ako nikdy. Gro aktualizácie je najnovšia verzia operačného systému Android 7.0 Nougat, ktorý prináša už dobre známe vylepšenia. Spomenieme režim pre dve aktívne okná, vylepšenú správu energie, inovovaný systém upozornení alebo aj emotikony štandardu Unicode 9.0.

Aktualizácia obsahuje tiež balíček s bezpečnostnými záplatami, ktoré majú byť doručované približne na mesačnej báze. Balíček však pochádza z februára, čo len svedčí o oneskorení celej aktualizácie.

Informáciu o spustení aktualizačného procesu predostrel Graham Wheeler, riaditeľ pre produkty a služby HTC v Európe, Afrike a na Strednom východe. Update sa bude šíriť prostredníctvom OTA rozhrania štandardne v dávkach. Či je aktualizácia dostupná aj pre vás si môžete overiť priamo v nastaveniach pri položke, v ktorej nájdete informácie o zariadení.

HTC One A9

HTC One A9

HTC One A9 bol predstavený v septembri roku 2015 a patril do segmentu vyššej strednej triedy. Vďaka jeho povedomému tvaru ho mnohí prezývali ako iPhone s Androidom. HTC One A9 disponoval veľmi kvalitnou konštrukciou a softvérovou nadstavbou Sense 7, ktorá si skvele rozumela s OS Android vo verzii Marshmallow.

Podstatnou nevýhodou bola pri tomto smartfóne premrštená cena. Viac ako uvádzacích 500 eur bolo veľmi odvážnych. Priali sme si vtedy cenu minimálne o 100 eur nižšiu. V súčasnosti sa jeho cena pohybuje okolo sumy 300 eur, resp. väčšinou tesne pod touto hranicou. Recenziu HTC One A9 nájdete v >tomto odkaze<.