Úvod Zariadenia Smartwatch Ďalšie prémiové hodinky s Android Wear mieria na trh. Tentokrát z dielne...

Ďalšie prémiové hodinky s Android Wear mieria na trh. Tentokrát z dielne Montblanc

0
Montblanc

Najdrahšie inteligentné hodinky s operačným systémom Android Wear 2.0 predstavila len nedávno spoločnosť TAG Heuer a už sa nám črtá ďalší prémiový kúsok z tohto segmentu. Vyrobia ho hodinári z Montblanc.

Tradiční výrobcovia hodiniek si čoraz viac uvedomujú nástup mobilných smart technológií, ktoré sa dotýkajú aj nositeľných zariadení. Produkcia klasických hodiniek s inteligentnými digitálnymi funkciami je takpovediac nutnosťou.

Montblanc Summit budú veľmi prémiové. Síce nebudú tak drahé, ako švajčiarska konkurencia od TAG Heuer, výrobca si však svoje vypýta. Za 890 eur dostaneme v prvom rade príkladný dizajn a kvalitné vyhotovenie.

Montblanc
© Hodinkee

Ten bude spojený s okrúhlym 1,39″ AMOLED displejom s rozlíšením 400 x 400 pixelov. O dostatočný výkon sa postará čipset Snapdragon Wear 2100, ktorému bude asistovať 512 MB RAM a 4 GB interné úložisko. Chýbať nebude krytie IP68, mikrofón, barometer či snímač srdcového tepu. Rozlúčiť sa budeme musieť s NFC či GPS konektivitou.

Tradiční výrobcovia hodiniek si pri svojich produktoch zakladajú hlavne na štýle. Tak ako pri hodinkách TAG Heuer Connected Modular 45, aj model Montblanc Summit bude k dispozícii v niekoľkých vyhotoveniach. Dizajn digitálnych ciferníkov bude kopírovať ich analógovú podobu a na výber ich bude samozrejme niekoľko.

Nehrdzavejúcu oceľ tela môžete vymeniť za titán a náročnejších poteší náramok z kože aligátora. Po ruke bude aj množstvo iných náramkov. Prestížnejšie materiály však navýšia cenu. Suma 890 eur tak predstavuje úplný základ.

Montblanc
© Hodinkee

Dostupnosť

Hodinky Montblanc Summit dorazia na trh v máji, najskôr v USA a UK. Počas prvých dvoch týždňov sa budú dať zakúpiť exkluzívne v butikoch predajcu Mr. Porter. Následne poputujú na pulty predajní v Európe, Kanade, Mexiku, Južnej Afrike, Japonsku a vlastne takmer na celom svete.